FATİH BATTAR
Çorum’da  9 günlük Kurban Bayramı tatilinde meydana gelen 10 ayrı kazada 8 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.
Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Çorum’da da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde çok sayıda kaza meydana geldi. Türkiye’nin merkezi geçiş noktalarından biri olan Osmancık ve Sungurlu’da Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yoğun mesai harcayarak bir çok sürücüyü uyarmasına rağmen çok sayıda kaza meydana geldi. Çorum ve ilçelerinde meydana gelen 8 ayrı kazada, 8 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı.


Kurban Bayramı tatili süresince yurt genelinde şehirler arası ve şehir içi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında 142 kişi yaşamını yitirdi, 859 kişi yaralandı. Geçen sene Kurban Bayramı'nda meydana gelen kazalarda ise 109 kişi ölmüş, 617 kişi yaralanmıştı.
Alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen bu bayram tatilinde de üzücü trafik kazaları meydana geldi. Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yollarda trafik yoğunluğunun başladığı 17 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden tatilin son günü olan 26 Ağustos saat 16.30'a kadar yurt genelinde şehirler arası ve şehir içi yollar ile kırsal yerleşim birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında 142 kişi hayatını kaybetti, 859 kişi yaralandı.

 

Editör: Haber Merkezi