FATİH AKBAŞ
Çorum Belediyesi tarafından Silmkent bölgesinde Hobi Köyü kuracak. Köyün yapılacağı bölgenin imar değişikliği talebi dün yapılan Belediye Meclisi toplantısında görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Hobi Köyü projemiz seçim vaatlerimiz arasındaydı. Yasal zeminde bu ihtiyacı gidermek için bu bölgede bir başlangıç yapıyoruz. Parsellerin içinde 40-45 metrekare büyüklüğünde ahşaptan tek katlı konutlar olacak. İlk etapta 120-130 civarında Hobi Bahçesi yapılacak. Bunların evleri de dahil tüm altyapısını yaparak inşa edeceğiz. Otoparklar ve çocuk oyun alanları da olacak. Hem bir vaadimizi yerine getirmiş hemde Çorum’a yakışır bir projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bölgede hızlı tren hattının geçeceği yerde de düzenleme yaptık. Hobi Köyü sadece burayla da sınırlı kalmayacak. Şehrin farklı noktalarında da arayışımız var. Hoyhoy bölgesi, Gülabibey Mahallesi’nin uç kesimlerinde yer araştırıyoruz. İnşallah uygun bulduğumuz ve mülkiyeti belediyeye ait olan yerlerde bu çalışmayı yapacağız” dedi.

Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz’da gündem maddesi üzerine yaptığı konuşmada bu tür projelerde şehrin genelinin görüşünün alınması gerektiğini söyledi.
Hobi Köyü’nün de içine yapılacağı Kuruçay köyü, İbrahim Çayırı ile Ayarık bölgesi sınırları içerinde yaklaşık 230 hektarlık alanda imar değişikliği talebi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Editör: Haber Merkezi