FATİH AKBAŞ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ocak ayının yeni başlangıçların yeni heyecanların yeşerdiği bir ay olduğun belirterek, belediye olarak sesli kütüphane kuracakların söyledi.

Belediye Meclisi’nin 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ocak ayının yeni başlangıçların yeni heyecanların yeşerdiği bir ay olduğun belirterek, “Tüm meclisimizin, mesai arkadaşlarımızın ve tüm hemşehrilerimizin geçmiş yılbaşlarını  tebrik ediyorum. Geçtiğimiz günlerde çok önemli gelişmeler oldu. 60 yıldır hayalimiz olan TOGG’un ürettiği ilk prototip otomobille büyük bir heyecanla tanışmış olduk. Ülkemiz açısından son derece önemli bir dönüm noktasıdır. Bizi otomobilin prototipi ile buluşturan ve 2022 yılından itibaren de yollarda görmemizi sağlayacak olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu şunu gösterdi: Eğer gönül varsa hedefleriniz büyükse o hedefler başarılabilir. Buradan Çorumlular olarak Türkiye Uçak Girişimi Grubu (TUGG) istediğimizi belirtmek istiyorum. Bu ülke otomobilini yaptı şimdi sıra uçakta” dedi.

Son günlerde gündemde olan Libya meselesine değinen Başkan Aşgın, “Askerimizin Libya’da ne işi var, demek Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamamak demektir. Ecdadımızın ne işi vardı. Binlerce şehit verdik. Orası bizim gönül coğrafyamız, kıyımızdır. Gazi Meclisimiz teskereyi çıkarttı. Ordumuzda orada başarılar diliyorum. İnşallah nerede mazlum varsa bu millet nasıl yardıma koşmuşsa şuan orada ki zulmede kayıtsız kalmadı ve koştu. Bu kararın alınmasında emeği olan Gazi Meclisimizin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Tarih onları şükranla yâd edecek. İnşallah ordumuzu orada Kuzey Irak’ta yaptığı gibi, Suriye’nin kuzeyinde yaptığı gibi kahramanlık hikayeleri yazacak. Allah ordumuzun yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

-BELEDİYE SESLİ KÜTÜPHANE KURACAK-

Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle de açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın, “Görme engelliler ile ilgili yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. 15 Temmuz Şehitler Müzemizde bir odayı kayıt odası olarak ayırdık. Orada herbirimiz kitaplar okuyup kaydedeceğiz o kayıtlardan da sesli bir kütüphane oluşturacağız. Şehrimizde görme engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Buradan sadece görme engellilerin dışında ki vatandaşlarımızda yararlanabilecek” dedi.

-ENERJİ YATIRIMLARI DEVAM EDECEK-

Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili de açıklama yapan Başkan Aşgın, “Enerjide dışa bağımlıyız. Bu anlamda da enerji yatırımlarını çok önemsiyoruz. Belediyemizin Rüzgar Enerjisi Santrali var. Şuan Güneş Enerjisi Santralimiz ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar belli bir noktaya geldi. Katı Atık Tesisimizde komposttan elektrik üretimi ile ilgili bir projemizde OKA’dan geçti. 10 milyon liralık bir proje ve 7,5 milyon lirası hibe olacak 2,5 milyon lirasını da eş finans olarak Belediyemiz karşılayacak. Koçhisar Barajı üzerinde de bir HES kurulacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Aşgın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi