RECEP MEBET
Çorum’un emektar berberlerinden Bahri Kepçe (74), saç sağlığı açısından tıraş yönteminin büyük önem taşıdığını söyledi.

“Tıraş bir sanat, usta bir berber ise sanatçıdır” diyen Kepçe, 50 yılı aşan meslek hayatında bu hususta unutulmaz tecrübeler edindiğini ifade etti.

Ahilik gelenekleri doğrultusunda yetiştiğini, Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile ustasının hazır bulunduğu bir ortamda dualar eşliğinde mesleki belgesini aldığını anlatan Kepçe, araştırmacı yönüyle kendisini daima geliştirmeye çalıştığını kaydetti.

Yaptığı deneyler doğrultusunda kendine has bir tıraş yöntemi geliştirdiğini belirten Kepçe, “Öğrendiklerimi, tecrübelerimi daima mesleğime yansıtmaya gayret ettim ve bunda da başarılı oldum” dedi.
Sağlıklı saçlar için tıraş usulüne dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kepçe, “Makasla kesilen saçlar daha sağlıklı ve gür olur” tespitinde bulundu.

“Belgeyle sanatkâr olunmaz, yaptığınız işi yaşamanız lazım” diyen Kepçe, mesleki tecrübesine güvenenen ve işini en iyi yapanların toplumda saygın bir yere sahip olduğunu dile getirdi.
Uyguladığı yöntemlerle sağlıklı saçlara kavuşanların teveccühüyle karşılaştığını söyleyen Kepçe, erkeklerin yanı sıra bayanlardan da olumlu tepkiler aldığını paylaştı. Emektar berber Kepçe, şöyle konuştu:

“Bilimsel gelişmeleri de yakından takip ederek saç sağlığıyla ilgili uygulamalar yaptım. Zayıf saçlardan dökülme problemine, ters, dönük, dolaşık, taranmayan ve şekil almayan saçlara kadar her tür soruna çözüm geliştirmeye çalıştım. Geliştirdiğim yöntemlerle saçların canlanarak gelişmesini sağladım. Öte yandan sakal ve bıyıkla ilgili problemlere de çeşitli çözümler sundum. Pirimiz Selmani Pak hazretlerinin yolunda mesleğimi en iyi şekilde sürdürmeye çalıştım. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da tıraş etmeyi istediğimi bir kaç defa CİMER’e yazdım.  Gördüğüm kadarıyla ABD ve Almanya gibi ülkelerin liderleri, doğru-dürüst tıraş olmuyor. Aslında saç tıraşı makasla olur. Elektrikli cihazlarla yapılan tıraş saçı cılızlaştırır. Cansız saçlarda kepek problemi de olur.  Saç kesimi ile ilgili geliştirdiğim yöntemleri gelecek kuşaklara aktarmayı istiyor, tüm hemşehrilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum.” 

Editör: Haber Merkezi