HABER-YORUM / EROL TAŞKAN

Her şey, Gazeteci-Tarihçi-Yazar Ahmet Tezcan'ın attığı bir twetle başladı . Çorumlu'nun Kafkas'lardan sürgün gelen Çerkezlere kucak açıp, devletin gönderdiği parayı, hazineye geri gönderdiği bilgisi, kalbi Çorum için atan insanları harekete geçirdi. Çorumlu'nun hamiyet ve yardımseverlik duygusuna atıfta bulunan bu tarihi bilgi, büyük bir ustalıkla sahneye aktarıldı. 
Tarihi İsmet Eker Konağı'nda gerçekleştirilen çekimler öncesi, iki aylık çok ciddi bir çalışma sergilendi. Çorum'un tanıtımı adına büyük gayretleri olan Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan'ın çabaları, Bir Medya'nın profesyonel çalışmasıyla buluşunca, ortaya tarifsiz bir başarı çıktı. 

Kurgu, dekor, sahne çalışmalarının yanı sıra, 8 ayrı oyuncu adayının deneme çekimleri gerçekleştirildi. Son olarak meslektaşımız Salih Karslıoğlu ve MYO Öğretim Üyesi Abdullah Bedir Kaya'da karar kılındı. 
Yayınlandığı andan itibaren Çorumlular'ın tümü takdir ev beğeni dolu ifadelerle, yapılan çalışmaya tam not verdi.
Aslı astarı bir dakikalık görüntüydü belki ama, içeriği, çekimlerdeki ustalık ve taşıdığı anlam, "İşte tanıtım böyle olur" dedirtti.
Twitter'de TT olup, ilk 20 içerisinde 13. sıraya kadar yükselen #HerkesYapamaz mesajı, sosyal medyada fırtına estirdiği gibi, Çorumlular'ın gönlünü de fethetti.


Darısı devamına
İstisnasız tüm Çorumlular'ın gönlünde, Çorum'un tanıtımı konusunda her zaman heyecan vardır. Hatta öyle ki bu heyecanın hemen yanı başında da tanıtımın yeterince yapılamadığı gibi bir de hüzün saklıdır. 
Bu heyecan ve hüznün karışımı duyguları her zaman gönlünde taşıyan Çorumlu, vaktinde dedelerinin yaptığı gurur duyulacak hareketi işittiği ve bir dakikalık tanıtım filminde gördüğü vakit, uzun uzadıya söze gerek bırakmaksızın meseleyi gururla sahiplendi. 

Bu çalışma gönlümüze öyle bir yerden dokundu ki, Çorumlu'nun yardımseverlik ve insanı duygulardaki erdemini adeta zihinlere kazıdı. 
"İşte bu" dedirtti herkese. 

Tanıtımın elbette kırk türlü yol vardır ama günümüzde tanıtım, kısa, net ve görsellik yönünden zengin olmalı, duyan gören kim varsa, verilmek istenen mesajı direkt olarak algılamalı. 
İşte, bu iş öyle bir iş olmuş Maşallah. 

Önce bir Çorumlu olarak gurur duyduğumu ifade etmeliyim. Hem ecdadımızın yardım konusundaki yüce yaklaşımı, hem de bu güzelliği ustaca ortaya çıkaran akıl sahibi insanlarımızın varlığı gurur verdi.
Bir de kişisel olarak duyduğum bir gurur var ki, o da paşa rolüyle başarılı bir işe imza atan ve oyunculuk deneyimi olmamasına rağmen gönüllü olarak bu projeye katkı sunan kıymetli kardeşim Salih Karslıoğlu'nun başarılı performansı.

Paşalık yakışmış kardeşime. Kim gördü ve izlediyse, "Salih Karslıoğlu'nu yakında Payitaht dizisinde görürsek şaşırmamak gerek." diyerek, beğeni ve temennisini dile getirdi. 
Bir kez daha tekrar ediyorum ki, bu işe kim akıl kattıysa, kim emek verdiyse binlerce kez teşekkür olsun. 
İnanıyorum ki bu ekip, daha fazlasına ve daha güzellerine imza atacak. Bugünün olması gereken argümanlarıyla, tarihsel değerlerimizi gün yüzüne çıkarıp, yüzümüzü ak eden, gönlümüzü şaduman edip, tüm Çorumlular'ın kenetlendiği nice başarılara daha imza atacak. 

Ve bunu etinden tırnağına kadar yapan, edip eyleyen Çorumlu. Yeter ki gönüllerimizi açalım ve el ele verelim, geride ne sorunumuz kalır, ne de düzeltemeyeceğimiz kötü imajlar. 
#HerkesYapamaz gerçekten. Çorumlu yaparsa mükemmelini yapar, Çorumlu'nun yaptığını da #HerkesYapamaz.

 

Sosyal medyada ve otomobillerde 
#HerkesYapamaz mesajlı paylaşımlar, her geçen gün artmaya devam ediyor. Kimi Çorumlular, başında fesle sosyal medyada #HerkesYapamaz pozu verirken, kimi hemşehrilerimiz  de otomobilin arkasına gururla yazdırdığı #HerkesYapamaz mesajını yazdırdı.

Sosyal medyanın gücünü kullanarak, bundan sonraki yapılacak her çalışma, daha geniş kitlelere ulaştırılacak ve gündem olmaya devam edecek.
 

Editör: Haber Merkezi