Çorum’da özellikle sıcak havalarda rögarlardan yükselen kanalizasyon kokuları ciddi anlamda rahatsızlık veriyor. Öyle ki, bazı bölgelerde vatandaşlar kapı pencere açamıyor…

Şehrin en işlek caddelerinden olan Gazi Caddesi üzerindeki rögarlardan zaman zaman fazlaca yayılan kokular hem esnafı, hem vatandaşı, hem de civardaki iş hanlarında çalışanları canından bezdiriyor.

Kokunun artmasında yağışların azalmasının da etkisi var muhakkak fakat bu durumda kalıcı bir çözüm sağlanana kadar basınçlı suyla yıkama işlemi de vatandaşı biraz olsun rahatlatıp, kokunun büyük oranda azalmasını sağlayabilir. Aksi takdirde kokuyla birlikte başka sorunlar da ortaya çıkabilir. Bu kokuların çoğunlukla kanalizasyon boru sisteminden kaynaklandığı bilinir. Kokunun nedeni boru sisteminde bir delinme, çatlama ya da tıkanma olabilir. Sorunun kaynağının yetkililer tarafından araştırılıp bir an önce çözüme kavuşturulması gerekir.

Alt yapıya ne kadar önem verdiğini her fırsatta belirten Çorum Belediyesi yetkilileri, umarız  kentin merkezinde yaşanan bu sorunu tez zamanda çözebilir.