RECEP MEBET
Buharaevler Mahallesi, birinci basamak sağlık hizmetleri alanında yeni bir kuruluşa daha kavuşuyor.

Tevhid Camii altında faaliyet gösterecek olan Bişkek Aile Sağlığı Merkezi (ASM) yakında hizmete girecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Buharaevler Mahallesi Muhtarı Ümit Patıroğlu, iki aile hekiminin görev yapacağı Bişkek ASM’nin 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren hasta kayıt ve kabulüne başlayacağını duyurdu.
Muhtarlık Azaları İbrahim Tetik ve Eşref Bağcı ile birlikte tadilat çalışmaları devam eden Bişkek ASM’de incelemelerde bulunan Ümit Patıroğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Bişkek ASM’nin, Hitit Evler ve Çınar ASM’nin ardından Buharaevler Mahallesi sınırları içindeki üçüncü aile sağlığı merkezi olacağını belirten Patıroğlu, “Yakında hizmete girecek olan yeni sağlık ocağımızın açılması hususunda verdikleri destekten dolayı Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Ömer Sobacı başta olmak üzere Tevhid Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Gücün, yönetim kurulu üyeleri ve emeği geçen herkese tüm mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
“Mahallemizde 3 ASM’nin yanı sıra özel hastane, diyaliz merkezi, ağız ve diş sağlığı polikliniği de hizmet veriyor” diyen Patıroğlu, Bişkek ASM’nin Buharaevler Mahallesi’ne hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Aile Hekimleri Dr. Abdullah Altın ve Dr. Memnune Metin’in görev yapacağı Bişkek ASM’nin Buhara 3. Cadde numara 10’da hizmet vereceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi