Bem Bir Sen Çorum Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut başkan Burhan Şahin yeniden şube başkanlığına seçildi.

Genel kurula Belediye Başkan Vekili Av. İsmail Yağbat, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı İlyas Akyol, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeler katıldı.

Divan başkanlığına İsmail Şanal, divan üyeliklerine ise Arzu Özkader ve Oğuz Pehlivanlı’nın getirildiği Bem Bir Sen Çorum Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Burhan Şahin, 2005 yılından bu tarafa Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, bu süre içerisinde diyalog yoluyla aldıkları talepleri Ankara ve genel merkeze iletmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Belediyelerde ve Özel İdare’de imzaladıkları sosyal denge sözleşmesinin bundan sonra toplu iş sözleşmesine dönüşmesini talep ettiklerini kaydeden Şahin, ayrıca 3600 ek göstergesinin de tüm devlet memurlarına uygulanması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat ise her zaman emekçilerin yanında olduklarını ancak esas olanın ise milli birlik ve beraberlik olduğunu dile getirdi.

Çorum'da üç ayrı kazada 3 kişi yaralandı Çorum'da üç ayrı kazada 3 kişi yaralandı

Belediye Başkanı Aşgın’ın her platformda ‘ben Eğitim-Bir-Sen’liyim, Sağlık-Sen’liyim, Hak-İş’liyim’ dediğini, kendisinin de aynı düşüncede olduğunu belirten Yağbat, “Bizler de Memur-Sen’e bağlı bütün sendikaların üyesiyiz” dedi.

Faaliyet ve Denetim Kurulu raporlarının oylanıp aklanmasının ardından seçime geçildi.

Tek liste halinde yapılan seçimde Burhan Şahin yeniden güven tazelerken, yönetim kurulu ise Yakup Fındıkçı , Veli Singer , Mesut Gürbüz ve Ekrem Özer ’den oluştu. (Haber Merkezi)