HABER-YORUM EROL TAŞKAN
Gazi Caddesi üzerinde hizmet veren kimi firmalar, caddeyi adeta Çarşamba Pazarı'na çevirdi.

Pazar yerlerinin bile kavuştuğu düzen ve intizama, terminallerde dahi son bulan simsarlığa rağmen her geçen gün esnaflık ruhunun yok olmaya yüz tuttuğu Gazi Caddesi, şikayetleri de beraberinde getiriyor. 
Çorumlu'nun alışık olduğu saygılı esnaflık modeli bazı işyerleri yüzünden ne yazık ki darbe almaya başladı. Kaldırım boyunca zorla önü kesilen vatandaşlar, kendilerine uzatılan broşürleri almaları ve tanıtım ifadelerinin dinlemek için adeta taciz edilir oldu.

Elbette ki işini layıkıyla yapan esnafımıza sözümüz yok. Bilakis, esnaflığa uymayan bu tür davranışlar işini düzgün yapan esnafımızı da rahatsız eder boyuta ulaştı.
Bu memlekette esnaf denildiğinde güvenilen, saygılı, müşterisine ettiği hürmet kadar müşterisi olmayan tüm insanlara karşı da hürmetkar insanlar akla gelir. Kaldırımları ağzına kadar işgal edilmiş, her bir noktadan yükselen anlamsız müzik sesleri ile çileye dönüşen Gazi Caddesi, adı konulamayan bir boğulmuşluk yaşıyor. 

Bu şehirde esnaflık yapmaya niyet eden her kim varsa, para kazanma derdi kadar bu şehrin huzur ve intizamını da dert edinmeli. Dükkanını herhangi bir kenara kurulmuş bir pazar tezgahı gibi görmeyip, bu şehre yakışan bir ruhla esnaflık yapması gerektiğini farketmeli. 

Bugünün basit rahatsızlıkları, birike birike ciddi problemlere dönüşmeden herkes kendine çeki düzen vermeli. Burası kimin ne yaptığının bilinmediği, kalabalıklar içinde kaybolacak kusurların görünmediği metropol değil. Bu şehir, huzuruyla, temizliğiyle ve esnafının kalitesiyle bilinen bir şehir olarak yaşamalı. 
Tabiki başka şehirlerden gelip, Çorum'da mağaza ya da farklı işyerleri açmak herkesin hakkıdır. Bu konuda hiç bir ayrımımız olamaz. Kimsenin Çorum'a gelen firmaların şube açmasından rahatsız değil. Tek rahatsızlık bizim için değerli olan esnaflık modeline uyulmamasıdır. 

Simsarlarıyla ünlü terminallerde ve dahi bağıra bağıra müşteri çekmenin normal karşılandığı pazar yerlerinde bile artık düzen eskisi gibi değilken, buralarda bile bir düzen ve intizamın hakim olduğunu gözümüz görürken, Gazi Caddesi'ndeki esnaflık ruhunun yara alıyor olmasına göz yumulmamalı, gereken her türlü önlem alınmalıdır. Bu şehre kargaşa değil, huzur daha çok yakışıyor.

Editör: Haber Merkezi