RECEP MEBET
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Haydi Gençler Camiye!’ sloganıyla başlattığı çalışma, Çorum’da meyvelerini vermeye devam ediyor.
Buhara Camii’nde katıldığı Yaz Kuran Kursu’nda Kuran-ı Kerim okumayı öğrenen Furkan Döğer (16), Din Görevlileri Mustafa Uysal ve Tevfik Açık’ın desteğiyle 1,5 yılda hafız oldu.

MUTLULUĞUNU HOCALARIYLA PAYLAŞTI

Elifba ile başlayan Kuran öğrenimini tecvid bilgisi ile sürdüren Furkan Döğer, Buhara Camii görevlilerinin teşvikiyle hafızlık yapmaya karar verdi.
Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Döğer, ders dışı vakitlerinde camide hafızlık çalışarak ezberlerini tamamladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olarak belgesini alan genç hafız, mutluluğunu Din Görevlileri Mustafa Uysal ve Tevfik Açık’la paylaştı.

 

DİYANET CAMİASINDA GÖREV YAPMAYI HEDEFLİYOR
İmam Hatip Lisesi’nin ardından İlahiyat Fakültesi’nde yükseköğrenim görmeyi istediğini belirten Döğer, Diyanet alanında görev yapmayı hedeflediğini söyledi.
Kuran öğrenme tutkusu ve hafızlıktaki başarısıyla gençlere örnek olan Döğer, desteklerinden dolayı Mustafa Uysal ve Tevfik Açık ile ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti.