Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajında, “Çanakkale Zaferi bizim için güven, işgal edilmiş vatanlar için ilham kaynağıdır.” dedi.

Çanakkale Savaşı’nın, değişmeyen amaçlarıyla bugün de devam ettiğini belirten Saatcı, “Emperyalizm, dün olduğu gibi bugün de siyasi, dinî, ekonomik çıkarları için kanlı, kirli, sinsi saldırılarla Müslümanları ateş ve kan denizinde boğmaya çalışmaktadır. Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, El Aksa’da, Doğu Türkistan’da, Afganistan’da, Arakan’da, Yemen’de, Mısır’da, Somali’de, Bosna-Hersek’te, Kosova’da, Kırım’da, velhasılıkelam, bulundukları her yerde Müslümanlar, emperyalizmin saldırısına, sürgününe, işkencesine, kıyımına, yıkımına, katliamına, soykırımına maruz kalmaktadır. Zaman ayarlı bomba gibi milletin tepesinde patlayan darbeler ve son olarak 15 Temmuz’da hain bir darbeyle başlayan vatanı işgal ve parçalama girişimi, yeni plan ve kurgularıyla emperyalizmin saldırılarından biriydi. 15 Temmuz’da emperyalizmin silahlı, bombalı saldırısına çıplak ellerimiz ve yüreğimizle karşı koymamız, canlı ve diri kalan Çanakkale ruhu sayesinde olmuştur. Çanakkale’nin geçilmez olduğu, dirilişe dönüşen 15 Temmuz direnişiyle bir kez daha anlaşılmıştır. Asıl anlaşılması gereken ise sürekli yenileyerek canlı tutmanın hayati öneminin yanı sıra, bu ruhu hayatın her alanındaki başarımızla yaşanır kılmaktır. Askerî ve siyasi başarı olan, inanç, azim ve yiğitlikle yazılmış bir destanı, başta eğitim olmak üzere, her alanda ileri giderek taçlandırmalı; ümmete ve insanlığa yeni bir umut olmalıyız.

Memur-Sen olarak, Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında, milletinin geleceği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Çanakkale’yi unutmayacak, unutturmayacak, Çanakkale ruhunu hep canlı tutacağız.” mesajını verdi. (Haber Merkezi)