FATİH AKBAŞ
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz’ın eleştirilerine cevap verdi. Özel Kalem Müdürünün yasal mevzuata uygun şekilde atandığını belirten Başkan Aşgın, “Bu benim tasarrufumda olan bir konudur. Bu konunun tartışılmasına izin vermem.

Özel kalem mahremdir. Bu kardeşimizi ben çocukluğundan itibaren tanıyorum. Güveniyorum. Liyakatına güveniyorum. Eğer tartışılacaksa bunun tartışmasını beklerdim. Ama bunun yerine siyaset yapmak adına farklı zeminlere çekilmesini doğru bulmuyorum. CHP’yi kazanan Belediyeler Özel Kalem Müdürlerini nasıl atıyorlar. Onlara da bakmalarını isterim. Orada büyük bir kısmında liyakat ehliyet görmeyecekledir. Ama burada liyakatı gördüğüm ve başarılı olacağına inandığım kendisine de çok güvendiğim için atamasını yaptım. Başkanın tasarrufunda olan bir meseledir” dedi.

Görev devir teslim töreninde dile getirdiği Çanakkale ile ilgili sözlerine yapılan eleştiriye de cevap veren Başkan Aşgın, “Heyecanlı bir anda böyle bir cümle kullandım. AK Parti ve MHP olarak bu seçimleri ‘beka’ sorunu olarak gördük. Çanakkale’de hangi düşmanlarımız bizimle savaşmaya gelmişlerse bugünde Türkiye’nin böyle bir taaruz altında olduğunu düşünüyoruz. Ve bu süreci güçlü bir liderlikle geçmemizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin Müslüman coğrafyanın lideri olarak görüyoruz. Biz Çanakkale’de Alevisiyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Sünnisiyle bu mücadeleyi beraber verdik. Şuan ki bu mücadeleyi de beraber veriyoruz. Bu konuda alınganlık yapmanız bizi çok üzdü. Sizi bu düşünceye sevk eden nedir. Biz Çanakkale’de kimlerle mücadele etmişsek şimdi de aynen mücadele ettiğimize inanıyoruz. Güçlü bir liderlik istiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde MHP ve AK Parti Cumhur İttifakı ile bu mücadeleyi yapılıyoruz. Biz bu Cumhur İttifakına yürekten inanıyoruz. Türkiye’nin bekası olarak düşünüyoruz. Biz beraberiz kardeşiz. Biz Çanakkale ruhuyla mücadeleye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi