FATİH BATTAR

Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerini hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafiği yoğun olan Cengiz Topel Caddesi’nde kamulaştırması tamamlanan 37 işyerinin yıkımı dün gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ile birlikte Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Arastası’ndaki 37 işyerinin yıkımına katıldı.

İlk etapta Askeri Lojmanlar ve Endüstri Meslek Lisesi arasında kalan 500 metrelik kısmında 20 metre genişliğinde olan yolun 35 metreye çıkartıldığı Cengiz Topel Caddesi’nin, 2. etap çalışmalarında ise Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan 37 işyerinin yıkımına başlandı.

Cengiz Topel Caddesi’nin Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerini hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafiği yoğun olan bir cadde olduğunu belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, caddenin trafik yoğunluğunu kaldıracak bir hale getirmek için kısım kısım çalışmalara devam edildiğini söyledi.

İlk etapta Cengiz Topel Caddesi’nin Askeri Lojmanlar ve Endüstri Meslek Lisesi arasında kalan 500 metrelik kısmında 20 metre genişliğinde olan yolu 35 metreye çıkardıklarını aktaran Gül, ikinci etapta ise caddenin 350 metrelik bölümünde kamulaştırma çalışmaları tamamlanan dükkanların yıkımını gerçekleştireceklerini kaydetti.

İkinci etap kapsamında 37 işyerinin yıkılacağını ifade eden Gül; “Bugün 37 işyerinin yıkımını yapıyoruz. Buradaki işlerimizin yıkımı tamamlandıktan sonra kısa sürede enkazı kaldıracağız ve yol yapım çalışmalarımıza başlayacağız. Bu 350 metrelik bölgede 20 metre olan yolumuzu 35 metreye çıkacağız. Böylece Cengiz Topel caddemizin 850 metrelik kısmı 35 metre genişliğe kavuşmuş olacak.” dedi

‘ÇORUM YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞMUŞ OLACAK’

Yol genişletme çalışmaları kapsamında 37 adet işyerinin enkaz bedeli olarak 1 milyon 110 milyon TL ödeme yaptıklarını dile getiren Gül; “Buradaki Bakırcı esnafımız da Ulumezarlık yanında bulunan Eski Oto Galericiler Sitesi’nde ticari faaliyetlerine devam ediyor.   Bakırcılar Çarşısı ve Yukarı Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan 44 bin metrekarelik alanda bir imar planlaması ve uygulaması da yaptık. Sanayi sokaklarımızın bulunduğu bölgeyi 6 katlı konut alanı olarak parselledik. Bu 44 bin metrekarelik alanda park alanları, ibadet alanları, ticaret alanları ve çocuk oyun alanları mevcut. Tapu uygulamasını tamamladık. Burada bulunan parsellerin tapuları sahiplerine dağıtıldı. Bu bölgede yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar tamamlandığında, yollarıyla, sokaklarıyla, sosyal alanlarıyla, konut alanlarıyla Çorum yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu