Çorumlu Akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin davanın 4. duruşmasında karar açıklandı. Katil zanlısı Hasan İsmail Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Uygulanan cezada indirime gidilmedi.Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesine ilişkin görülen davanın dördüncü duruşmasında karar çıktı.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, sanık Hikmet, TCK'nın 82/1-g maddesi uyarınca, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak ve silahla tehditten de toplamda 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Uygulanan cezada indirime gidilmedi.

CEREN DAMAR'IN BABASINDAN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar'ın kararın ardından Twitter'da yaptığı paylaşım yürek burktu.

Damar, "Tanıdığım tanımadığım emeği duası bizimle olan herkese teşekkür ederim. Takatim buraya kadar Ceren'im. Sana sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum. Mücadele ettim yüzüne bakabileyim diye ama verilen ceza seni geri getirmeye yetmiyor. Senin için canımı vereceğimi unutma #CerenDamar" paylaşımında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bugün Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı; kazanmak için her yolu mubah gören anlayışa itibar etmeyerek, masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir" dedi.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesine ilişkin Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada karar açıklanmıştı. Mahkeme, sanığın "kamu görevlisini yaptığı görevi nedeniyle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “ruhsatsız silah bulundurma” ve “silahla tehdit” suçlarından ise 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından mahkemenin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gül, "'Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da hukuki bir sınırı olmalı mıdır?’ sorusu uzun süre hukuk dünyasını meşgul etmiş; nihayet modern hukuk, savunmanın etik ve yasal sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Çünkü insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir. Bugün Ceren Damar davasında vicdanların feryadını işiten yargı; kazanmak için her yolu mubah gören anlayışa itibar etmeyerek, masum bir kadının hatırasını korumuş, insan onurunun kırılmasına da izin vermemiştir. Bu vesileyle Ceren Damar’a bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Cenazesi başında sevgili eşinin dediği gibi ‘'İyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil; önce iyi bir insan olmaya çalışın'" ifadelerini kullandı.