Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ilk olarak Daire Başkanı Murat Aşım ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret ederek eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.  
Sonrasında ise ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri ile bir toplantı yapan Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un selamını ileterek Bakanlığın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ü misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri daha emin adımlarla yetiştirmiş ve emanet etmiş olacağız. Yarınlarımız bugünlerden daha güzel olacak. Okullarımız fiziki olarak, akademik başarı olarak iyi durumdalar. Hep birlikte çalışarak ilimizde merkez okul kenar okul farkını ortadan kaldırdık. Okullarımız tatlı bir rekabetin içerisindeler. Akademik başarının yanında sportif ve sanatsal faaliyetlerde bütün arkadaşlarımız yarışıyor” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ise konuşmasında, “Aynı hedefe kilitlendiğimiz, hep birlikte fedakarlık gösterdiğimiz ölçüde iyi bir mesafe alırız. Akademik başarıyla birlikte ve yapılacak diğer faaliyetleri şehrin tamamına yaymak durumundayız. Bu yeni dönemde başarısız okul kavramını artık terk etmemiz gerekiyor. Her öğrenci, her veli, her öğretmenimiz bizim için kıymetli ve değerlidir. Dolayısıyla her okulumuz bizim için çok önemlidir. Hiçbir ayrım gözetmeden bu ülkede yaşayan insanlarımızı kardeş olarak bilerek herkese en güzel hizmeti sunma anlamında bizim okullarda üstlenmiş olduğumuz bir misyonumuz var. Dolayısıyla her okulumuzun bu konuda çaba göstermesi gerekiyor. Mazeret, bahane bulmaya çalışmayacağız. Sahip olduğumuz pek çok imkanlarımız, potansiyelimiz, güzelliklerimiz, cevherlerimiz var. Bu cevherlerden birer mücevher oluşturmak için çabamızı artırmamız gerekiyor. Bunu yaparsak ülkemiz için güzel kazanımlar, hayırlı sonuçlar elde etmiş oluruz” şeklinde kaydetti.

Nezir Gül, Vali Necmeddin Kılıç’ı da makamında ziyaret ettikten sonra daha sonra okullarda öğretmenlerle görüştü ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un selamını iletti. Öğretmenlerin yeni dönemle ilgili görüş ve önerilerini dinleyen Gül, talepleri Bakan Selçuk’a iletmek üzere not aldı.