M.BURAK YALÇIN

12 gündür internet hizmeti alamayan Ulukavak Mahallesi Tekceviz 5. Sokak sakinleri 12 gündür internet hizmeti alamadıklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri aylardır internet arıza ve bağlantı sorunu yaşadıklarını söylediler.

‘2 NİSAN’DAN BERİ İNTERNETİMİZ YOK’

Mahalle sakinlerinden öğretmen Hakimet İslamoğlu, Nisan’dan bu yana internetinin olmadığını ve muhatap bulamadıklarını belirterek, “Ocak ayında kesilen internetim 21 gün kesik kalmasına rağmen kullanmadığım halde fatura ödedim. 2 Nisan’da tekrar kesildi. Bugün 12 Nisan hala internet kesik ve ilgilenen olmadı. Müşteri hizmetlerini, Türk Telekom’u arıyoruz “bizim yapacağımız birşey yok” diyorlar. Öğretmenim, derslerimi yapamıyorum mağdurum. Mağduriyetimizin acilen giderilmesini talep ediyorum” dedi.

‘SIKINTI YAŞAYAN BAŞKA APARTMAN SAKİNLERİ DE VAR’

Güneş Apartmanının Yöneticisi öğretmen Halim Eroğlu da bu aksaklıkları zaman zaman diğer sakinlerinin de yaşadığını ve 1.5 ay arızası giderilemeyen komşusunun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu aksaklıkları zaman zaman diğer sakinlerimizde yaşadı. Yaklaşık 4 ay önce 17 numaralı sakinimiz internet bağlatmış 1.5 ay internet hizmetini alamamış. Bunun sonucunda kablosuz internet aldı. 14 numaralı sakinimiz de yaklaşık 4 ay süre internetini kullanamadı. 4 ayın sonunda internet hizmetini kullanmaya başladı. 1 hafta 10, 15 gün internet sıkıntısı yaşayan başka apartman sakinlerimizde var. Genel bir arıza denilip bu durum geçiştiriliyor. İnternet birkaç gün gidebilir ama 1.5 ay gidemez. Yetkililerden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”

‘FİNALİM VARDI İNTERNET GİTTİ, VİZEM VAR YİNE YOK’

Bölge sakinlerinden Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Kevser Sena İslamoğlu da sınavının olduğu gün internetinin kesildiğini, başka bir eve gitmek zorunda kaldığını vurgulayarak, “Salgından dolayı online eğitime geçtik. Derslerimiz, sınavlarımız, ödevlerimiz oluyor. Bunları yapmak zorundayız. Ocak ayında finalimin olduğu gün internet gitti. Finalden kalabilirdim. Sınavımın olduğu gün interneti olan başka bir eve geçtim. Bugün yine bir vizem var. İnternet yine yok. Müşteri hizmetleri hiçbir şekilde ilgilenmiyor. Herkes birbirine suçu atıyor. Öğrenciyim, bu süreçte çok mağdur oldum” diye konuştu.

‘YOL ÜZERİNDEKİ DİĞER BİNALARDA DA SIKINTI VAR’

19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yasemin Elif Eroğlu da sadece kendi binalarında değil, yol üzerindeki diğer binalarda da sıkıntı olduğunu belirterek, “Evde 6 kişiyiz. Babam dahil evde 5 kişi hem eğitim veriyor hem de alıyor. Derse girdiğim zaman diğerlerinin internetten çıkması gerekiyor. 6 kişi 8 megabit interneti kullanmak zorunda. Yükseltmek istediğimiz zaman altyapı yetersiz olduğu için yükseltemiyoruz deniliyor. Sadece bizim binamızda değil yol üzerindeki birçok bina da sıkıntı var” şeklinde konuştu.

(İnternet sıkıntısının yaşandığı bölge)

Editör: Haber Merkezi