FATİH AKBAŞ
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunca, madde kullanımı sebebiyle denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan kişiler, suça sürüklenen çocuklar ve cezalarının bir bölümünü denetimli serbestlik kapsamında çeken hükümlülerin meslek edinmelerinin yanı sıra iş gücünün değerlendirilmesi, sosyal amaçlara katkı sağlanması amacıyla ‘Yeşeren Umutlar’ projesi hayata geçirilmişti.

İlk defa geçen yıl uygulanan projenin bu sene ki bölümüne de start verildi.?

Proje kapsamında İl Özel İdaresi, Belediye ve Koruma Kurulu üyelerince sağlanan finansmanla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yanındaki arazide 5 dönümlük sera ve tarım arazisi oluşturuldu.? 

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, tarım arazisinde incelemede bulunarak fide dikti. 

Burada açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, 
2019 yılında fideleme kursuyla birlikte meslek edindirme kurslarını açtıklarını ifade ederek, “Gerekli olan sebze fidesi ekimi çalışmaları yapılmıştır. Yıl boyunca da kurslarımızın açılmasına devam edilecektir. Kurslarımızdan faydalanmak isteyen, eski hükümlü, denetimli serbestlik yükümlüsü ve suç mağdurları Koruma Kurulu Başkanlığımıza başvurarak kurslara katılabilirler. Bu yıl içerinde dikeceğimiz ürünler, sera kısmına salatalık, açık alana ise; domates, biber, patlıcan ve marul dikimi yapılması kararlaştırılmıştır. Bu yılında bir önceki yıl gibi verimli geçeceğini ümit ediyorum” dedi.

Projenin 2018 yılı bölümünü de değerlendiren Cumhuriyet Başsavcısı Ağca, “Proje kapsamında 2018 yılında on farlı meslek edindirmeye yönelik kurslar açılmış, kurslarda başarı gösteren 45 yükümlü belge almaya hak kazanmıştır. 5 bin 461 kg salatalık, 6 bin 356 kg domates, 733 kg patlıcan, 404 kg biber, 183 bağ yeşil soğan, 2 bin 027 kök marul hasat edilmiştir. Elde edilen ürünler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere Kızılay'a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi Müdürlüğüne, İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evlerine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlu okullara ve diğer kurumlar ile ayrıca proje kapsamında çalışan ve emeği geçen kursiyerlere ve denetimli serbestlik tedbirinin infazı kapsamında kamu hizmetini yerine getiren yükümlülere de haftalık belli periyotlarda, sosyal sorumluk projesi doğrultusunda hibe şeklinde ürün dağıtımı yapılmıştır” şeklinde kaydetti.

Başsavcısı Ağca, “Bugünde fide dikim faaliyetine katılarak projeye destek vermekten mutluluk duyuyor, projeyi uygulan Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze, bugün burada bulunan kurum temsilcilerine, emeği geçen ve katkıda bulunan, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ve beraberindekiler Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yanında oluşturulan tarım arazisine sebze fidesi diktiler.