FATİH AKBAŞ
CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın makam araçları ile ilgili aldığı karardan dolayı kutladı.
Tuncay Yılmaz, Çorum Belediyesi’nde araç saltanatı olduğunu belirterek, Başkan Aşgın’ın evinden işyerine kişisel aracıyla gelmesinin örnek olmasını istedi.

Belediye Meclisinin dün yapılan ilk toplantısında partisi adına söz alan Tuncay Yılmaz, her dönemin yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, “Bizlerde bu dönemin yeni başlangıç olmasın temenni ederek mazbatalarımızı aldık. 5 yıl süre ile çalışacak olan bu mecliste eşit, adil, dürüst, ranttan ve talandan uzak 15 mahalleye eşit hizmet anlamında yapacağınız tüm çalışmalarda CHP grubu olarak yanınızda olacağımızı sizin ve kamuoyunun bilmesini isteriz. Sayın Başkanın koltuğa oturur oturmaz attığı ilk adımlar bizim de geçmişteki muhalefet anlayışımızı değiştirmeden devam ettirmeniz hatta bu dönem biraz daha dozajımızı artırmamız gerektiği intibaını oluşturdu. Aynı tas aynı hamam usulü ile belediyede işler yürümeye devam edecekse hiç kimse CHP'den olan bitene göz yummasını beklemesin” şeklinde belirtti.

Belediye Özel Kalem Müdürlüğü’ne bir Belediye Meclisi üyesinin oğlunun atanmasını eleştiren Yılmaz, “Yaptığınız ilk icraat olarak partinizden ve ekibinizden seçilmiş olan belediye meclis üyesinin oğlunu özel kaleminiz olarak atadınız. Her ne kadar kanuna uygun olsa da bu atama siyasi ahlaka uygun mudur? Yerel basında çıkan haberleri takip ettiğimizde kampanyanız boyunca sıkça bahsettiğiniz adalet, liyakat, istişare söyleminin askıda kalarak bir söylemden öteye gidemediğinin ilk göstergesi olmuş mudur? Çorum kamuoyunda partinize ve şahsınıza oy verenlerin bile vicdanlarını sızlatmıştır” dedi.
Başkan Aşgın’ın devir teslim töreninde yaptığı bir değerlendirmeye tepki gösteren Yılmaz, “Sayın Başkan Belediye devir teslim töreni sırasında şu ifadelere yer vermiştir: Ben hata yaparsam havaya ateş edin. Hatamda ısrar edersem bacaklarıma ateş edin. Demokratik hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkede kurumlarda işler işaret fişeği atarak yürümez. Kanunlar vardır ve bu kanunlara göre hareket edilir. Bu konuşmayla ilk uyarımızı yapıyoruz. Havaya ateş etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘ÇORUMLU’NUN HAKKINI KOLLAYACAĞIZ’
Bu dönem Belediye’de oluşacak olan hukuksuzluklarla ilgili sadece konuşma yapmayacaklarını kaydeden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişten gelen tüm yolsuzluklar ve bu dönemde oluşabilecek yolsuzluk, usulsüzlük, hukuksuzlukları CHP olarak adli sürece taşıyacağımızı ilk toplantıda söylüyoruz. Çünkü bizler tüyü bitmedik yetimin hakkı olan Çorumlunun hakkını kollamak için bu koltuklarda oturacağız. Sayın Başkan yine devir teslim töreninde şöyle bir ifade kullandınız: ‘Bu seçimler sanki Çanakkale Meydan Muharebesi gibiydi. Biran uyusak düşman kazanacak’ diyerek AK Parti seçmeni dışında kalan yaklaşık 89 bin oy alan diğer partileri düşman ilan ettiniz. Takdir edersiniz ki AK Parti dışında geriye kalan seçmen sayısı AK Parti’nin aldığı oyun 1,5 katıdır. CHP, MHP, İyi, Saadet Partisi yada diğer partilerden birisi bu seçimi kazanmış olsa düşman mı kazanmış olacaktı? Sayın Başkan Çanakkale de şehit olan tüm dedelerimizin aziz hatırasını siyasete alet ederek AK Parti'ye oy vermeyen ve dedeleri Çanakkale de şehit olan Çorum halkına bir özür borçlusunuz. Sayın Başkan biz Çorum halkıyız. Bizim düşmanımız belli. Bizim düşmanımız Çorum halkının parasını çarçur edenler, kendi menfaatine kullananlar, pervasızca har vurup harman savuranlar, eş-dost akrabaya peşkeş çekenler, ballı ihaleler verenler, kamunun parasıyla zevki sefa sürenlerdir.

 

'İNCİNSENDE İNCİTME’
Bu halk size bir görev verdi. Göreviniz şehrül emin olmak. Doğan çocuğun bezinden ölen amcanın kefenine kadar 263 bin kişinin vebali sizlerin omzundadır. Size yakışan dil sevgi, hoşgörü, ötekileştirmeden kucaklayan ‘incinsen de incitme’ diyen bir dil olmalıdır. Şimdi samimiyetinizi test etme zamanı Sayın Başkan Encümende, komisyonlarda ve belediyeye ait tüm şirketlerin yönetiminde mecliste bulunan tüm partilerin üyelerinin bulunmasını ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilenmesini Meclise teklif ediyoruz.  15 Mahalleye eşit hizmet etmeyi teklif ediyoruz. Çorum'u ve belediyeyi 263 bin yurttaşın yönetmesi için tüm partililer olarak, belediye faaliyetlerinde yer almayı teklif ediyoruz. Bu bağlamda amacımız kavga çıkarmak değil ama Çorum halkının hakkını da kimseye yedirmemektir. Yazıçarşı’da hapşıran bir esnafa Milönü esnafından ‘çok yaşa kardeşim’ diyen bir sevgi dilinin sizlere ve Belediyemiz dahil bütün Çorum'a hâkim olması diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi