RECEP MEBET - MUSTAFA BURAK YALÇIN
Sağlık Bakanlığı tarafından Doğu Afrika ülkesi Cibuti’den Çorum’a getirilen 5 çocuk, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Esenboğa Havalimanı’nda karşılanan Cibutili çocuklar ve refakatçileri, Sağlık Müdürlüğü’nce görevlendirilen araçla Çorum’a getirildi.

Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ve beraberindeki heyet, yaşları 1 ile 5 arasında değişen Hassan Kader Ahmed, Mohammed Souleiman Mohammed, Nasteho Hassan, Robleh, Ayoub Mohammed Ismael ve Mahado Ali Djibril isimli çocuklar ve ailelerini hastanede ziyaret etti.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve hastane yöneticileri ile bazı doktorların da hazır bulunduğu ziyarette hastaların durumu hakkında bilgiler alan Ömer Sobacı, çocuklara çeşitli hediyeler vererek geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Afrikalı misafirlerle yakından ilgilenen Sobacı, Cibutili çocukların tüm tedavi sürecinin Sağlık Bakanlığı imkanlarıyla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi