Genel Sağlık İş Sendikası Çorum İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bugün ulusumuzun emperyalizme karşı savaşında gücünü bütün dünyaya gösterdiği kahramanlıkla dolu 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü.


19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal 3 Mayıs 1915 saat 19.00’da kuvvetlerine verdiği emirde şöyle der: “Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki, bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlenmeden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar yoksun kalmasına neden olacağını hepinize hatırlatırım.” Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından tam 104 yıl önce söylenen bu sözler bir ulusun geleceğini tayin etmiştir” dedi.


Emperyalist devletlere karşı bağımsızlık savaşının temellerinin Çanakkale’de atıldığını kaydeden Çiftçi, “Çanakkale savaşları ve kazanılan zaferler, ulus bilincini ortaya çıkarmıştır. Mustafa Kemal’in cesareti, kararlılığı, askeri dehası ve önderliği ile Türk ulusu, ezilen milletlere emperyalizmin yenilebileceğini göstermiştir. Çanakkale Zaferi, milletin egemenlik ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ü dışlayarak Çanakkale Zaferini  ‘uhrevi’ zemine çekmek isteyenler amacına asla ulaşamayacaktır. Emperyalizm ve sömürgeciliğe karşı Çanakkale’de yazılan bağımsızlık destanını yaşatmak ve tarihsel gerçekler ışığında gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Gerici zihniyetin 


“18 Mart koca bir yalandır” açıklamalarına inat şanlı tarihimizi anlatmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Genel Sağlık-İş olarak başta ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde belirtti. (Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi