FATİH BATTAR

Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Çoban, son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’de düzenlenen tören sonrasında uçakla Merzifon Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesi, daha sonra helallik alınması için karayoluyla Çorum’daki evine getirildi. Şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu evine getirildiğinde gözyaşları sel oldu. Burada alınan helalliğin ardından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Çoban, Akşemsettin Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Namazın ardından şehidin cenazesi Şehitlik’te toprağa verildi. Şehidin cenazesi toprağa verilirken, mesai arkadaşları tarafından havaya 2 el saygı atışı yapıldı.

ŞEHİT CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

25 günlük evli şehidin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu aktı. Şehidin eşi ve annesi ve ablası albayrağa sarılı tabutun başından ayrılmadı. Şehidin resmini öperek teselli bulmaya çalışan anne, eş ve ablanın gözyaşları cenazeye katılanları da ağlattı. Ayakta güçlükle duran şehidin annesi, eşine ve ablasına ilk yardım ekipleri sürekli müdahale etti.

Cenazeye Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, şehidin anne, babası, ablası  eşi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi