RECEP MEBET
Mimar Sinan Mahallesi Erzurum Dede mevkiinde hayata geçmesi hedeflenen uygulama imar planının büyük oranda hazır olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 950 dönümlük araziyi içine alan planın, son rötuşların ardından önümüzdeki günlerde uygulamaya geçmesi bekleniyor.
Oto Galericiler Sitesi yanındaki Hitit Üniversitesi Güney Kampüsü yerinden Fevzi Çakmak Caddesi’ne, İnönü Caddesi’nden Çorum Sanayi Sitesi’ne kadar uzanan dev alanda sosyal donatılarıyla birlikte binlerce konut yapılarak iskana açılacak.

 

ÇORUM’UN YENİ YAŞAM MERKEZİ OLACAK
Mülk sahiplerinin yıllardır merakla beklediği arazi ve arsa düzenlemesi sonrası Erzurum Dede bölgesi, yaklaşık 40 bin nüfusu barındıracak konut alanlarıyla Çorum’un yeni yaşam merkezleri arasında yerini alacak.
Akıncı Kışlası ve atış alanı dahil olmak üzere Mimar Sinan Mahallesi’ndeki mevcut konut sahasıyla birleşecek yeni oturum alanı, şehrin geleceğe dönük mesken ihtiyacını karşılayacak.


Hatırlanacağı üzere, Aşağı Sanayi’nin yukarıdaki yeni işyerlerine taşınması kararı sonrasında ‘sanayi dükkanları’ olarak işaretli söz konusu bölgede kentsel yenilenme ve plan değişikliğine gidilmişti.


Erzurum Dede Türbesi’ni merkeze alan 95 hektarlık yeni planda 5’er kattan oluşan konut alanları, 2’şer katlı ticaret merkezi, parklar, yeşil alanlar, eğitim alanları (ilkokul, lise), sosyal ve kültürel tesisler ile ibadethane yerleri bulunacak. Türbe çevresinde yapılan düzenleme sonrası bölgeye kazandırılan 21 bin 174 metrekarelik park alanı ise yeni yerleşim alanının cazibe merkezi konumunda olacak.
Yol ve çevre düzenlemesi gibi önemli ayrıntıların da dikkat çektiği planda, geniş ulaşım hatları ile 3 adet büyük park alanının yanında irili ufaklı çok sayıda yeşil alan yer alacak.