FATİH BATTAR

Bekçilik mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.

Polis Akademisi tarafından duyurulan 2019/1. Dönem ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları elektronik ortamda sorgulanıyor. Bekçilik sınav sonuçlarını sorgulama için e-Devlet'e giriş yapmak gerekiyor.

Mahalle ve belirli noktalarda güvenliğin sağlanması, oluşabilecek suçların önlenmesi ve asayiş olaylarına anında müdahale edilebilmesi için İç İşleri Bakanlığı tarafından Çorum’a 30 yeni bekçi daha görevlendirilecek. Yazılı ve sözlü sınavın ardından parkur ve mülakat aşamalarından geçen 30 bekçi adayı 40 gün sürecek eğitimlerin ardından Çorum sokaklarında göreve başlayacak.

Çorum’da halihazırda 65 çarşı ve mahalle bekçisine 30 yeni bekçi daha gelecek. Çorum’da toplam 95 mahalle bekçisi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen sokak ve mevkilerde gece saatlerinde görev yapacak ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tesis etmek için devriye atacak.

ASAYİŞ OLAYLARINDA AZALMA

İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre Çorum’da bekçilerin göreve başlaması ile birlikte asayiş olaylarında azalma olduğu öğrenildi. Çorum’da bekçilerin polislerle birlikte gece devriyesi yapmaya başlamasının ardından hırsızlık, dolandırıcılık, cinayet, adam yaralama olaylarında azalma olduğu öğrenildi.

BEKÇİLERİN YETKİLERİ

Emniyet teşkilatı içerisinde polis ve bekçinin görev ve yetki olarak hiçbir farkı yok. Bekçiler de polisler gibi aynı yetkilerle donatıldı. Görevli oldukları alanda kişi ve araç durdurma, kimlik sorma, üst ve araç araması yapma, şartlar oluşmuşsa yakalama, buna bağlı olarak yine şartlar oluşmuşsa fiziki güç kullanma ve her türlü zor kullanma araçlarından faydalanma yetkileri var. Bu yetkilere bağlı olarak da görevli oldukları alanlarda kendilerine verilen adli ve idari görevleri yerine getirerek suçları önleme ve meydana gelen olaylarda da suçluları yakalama görevleri var.

BEKÇİLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI! SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

2019/1.Dönem ve 2019/2.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Adaylara sonuçlar, posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, resmi internet sitemiz üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir.

Asıl adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte (gerekli belgeler planlama yapılan İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecektir) ilan tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde planlandığı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

Yedek olarak belirlenen adaylara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitemizde açıklanacak, yedek olarak belirlenen adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Yedek olarak belirlenen adaylar planlama yapılması halinde planlandığı ildeki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından sırası ile çağrılacaktır.

Editör: Haber Merkezi