M.BURAK YALÇIN

SGK Müdürü Duran Cesur, Çorum’da 97 bin emeklinin hem Ramazan hem de Kurban Bayramında bayram ikramiyesi alacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Müdürü Duran Cesur, SGK Haftası nedeniyle kurumdaki sendikacıların temsilcileri ile bir araya geldi.

Türk Büro Sen, Büro Memur Sen ve Büro Emekçileri Sendikası Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşma yapan SGK Müdürü Duran Cesur, kurumda 150 personelin çalıştığını bunların 121 tanesinin sendikalı olduğunu söyledi.

Ramazan ayı ikramiyesi ile ilgilide bilgi veren Duran Cesur, SGK’dan maaş alanların dosya bazında bin TL ikramiye alacağını belirterek, “Bu ay emekliliğe müracaat edenler olursa onların maaşlarını ayın 30’una kadar bağlayacağız. Sistem 1 Haziran’dan itibaren emekli olanları görecek. 30’una kadar müracaat edenlerinde ikramiye almasını sağlayacağız. Kişi emekli olduysa bin TL alacak, vefat ettiyse eşine yüzde 75 bağlandı ise 0 da 750 TL alacak. Çorum’da ki 97 bin emeklimiz hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda ikramiye alacak” diye konuştu.

Toplantıda söz alan Büro Emekçileri Sendikası Çorum Şube Başkanı Ertuğrul Alper’de Çorum’da böyle bir toplantının sadece Valilik ile SGK’nın yaptığını dile getirerek SGK Müdürü Cesur’a teşekkür etti.