FATİH AKBAŞ
Yeşilay Çorum Şubesi 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle ‘Yeşilay Gecesi’ etkinliği düzenledi.
Devlet Tiyatro Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen programa katılım yüksek oldu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder yaptı.

Konuşmasına Yeşilay’ın kuruluşu hakkında bilgi vererek başlayan Dr. İsmail Türker Ejder, Çorum Yeşilay olarak kısa bir süre önce göreve başladıklarını belirtti.
 

YEDAM’IN ARAZİSİ TAMAM
Yönetim kurulu olarak Türkiye’de sekizinci olacak Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ni Çorum’da kurmak için harekete geçtiklerini ve Vali Mustafa Çiftçi’nin desteği ile 5 dönümlük bir arazinin tahsis edildiğini belirten Ejder, “Kuracağımız YEDAM’da ayakta tedavinin yanında yatarak da tedavi de aynı anda yapılabilecek” dedi.


ÇORUM’DA SİGARA İÇME YAŞI DÜŞÜYOR
Sigara içme yaşının her geçen gün düştüğünü kaydeden Ejder, “Çorum’da 13 yaşında sigara içme oranı yüzde 10’dur. Bu rakam Türkiye ortalamasının üstündedir. Yeşilay olarak bizim hedefimiz 2023 yılında sigara kullanımının tamamen yasaklanmasıdır” şeklinde belirtti.


Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise Devletin bağımlılıkla mücadelede hızlı hareket ettiğini ifade ederek, “Bu konuda Çorum’da Yeşilay ile birlikte çalışmalar yapılıyor. 81 il içinde kısa sürede üst sıralara çıktık. Kurumlarımız Devletimizin verdiği yetkiyle hızlı şekilde çalışıyorlar. STK’lar arasından da Yeşilay bu konuda hızlı hareket ediyor. Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan İsmail Kakaç İlkokulu öğrencisi Yusuf Sağlamkaya sazıyla müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Güzel Sanatlar Lisesi Korusunun konserinin ardından ise yine Yusuf Sağlamkaya, Nurullah Sağlamkaya’nın yazıp bestelediği Yeşilay şarkısını seslendirdi.
Programın sonunda ise Yeşilay’ın çalışmalarında destek verenlere ve Hitit Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü öğrencilerine plaket takdim edildi.