FATİH BATTAR
2018 yılı seçim döneminde Çorum’a verilen sözlerden biri olan Acemi Birliği unutuldu. Yeri bile belli olan ancak akıbeti ne olduğu bilenmeyen acemi birliği Çorum’a ne zaman gelecek merak konusu.

Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yozgat mitinginde Yozgat’a acemi birliği müjdesi vermişti. Havaalanını ve Acemi Birliği müjdesini Yozgat alınca harekete geçen Çorum Milletvekilleri Çorum’a Acemi Birliği kazandırmak için kolları sıvamıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşen milletvekilleri Çorum’a Acemi Birliği kazandırılacağı müjdesini Çorum kamuoyu ile paylaşmıştı. 

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEKTİ
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, 30 Nisan 2019 tarihinde belediye başkanları ve ilçe başkanları ile istişare toplantısında Acemi Birliği konusunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşme yaptıklarını ve kendilerinin önümüzdeki süreçte Çorum’a geleceğini açıklamış hatta bu kapsamda istişare toplantısı ve çalıştay düzenleneceğini belirtmişti. 

Şeker Fabrikası’nın arkasındaki Çeşmeören YİBO’nun acemi birliği olacağı açıklandı ama aradan 1 yıl geçmesine rağmen acemi birliğinin akıbeti merak konusu.  Acemi Birliği konusunda siyasilerden hiçbir ses seda yok. 
Pandemi nedeniyle  tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de hem ekonomik hem de sağlık olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Dünyanın gelişmiş ülkeleri bu süreçte maske dahi bulamazken, Türkiye sağlıkta dünya ülkelerine örnek olmayı başardı. Tabi bu süreçte yatırımlar da haliyle durdu ancak acemi birliğini bir yatırım olarak görmek ne kadar doğru. Çorum halkı seçim döneminde verilen sözlerin tutulmasını, Acemi Birliği ve hızlı tren konusunda sevindirici haberler bekliyor.