FATİH BATTAR

Çorum Belediyesi tarafından Kale mahallesindeki Şehitler Tepesi’ne yapılan Çorum’un ilk Millet Kıraathanesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, Turhan Candan, İl Müftüsü Muharrem Biçer, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, STK temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Program kapsamında bir konuşma yapan Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, Millet Kıraathanesi'nin mahalleye çok yakıştığını belirterek, mahalleye daha çok kamu yatırımı beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, Çorum’a 3 tane Millet Kırathanesi kazandıracaklarını belirterek, ilkinin açılışının yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

‘Geleceğimizin teminatı olan, cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine beraber yürüyeceğimiz yavrularımızı burada yetiştireceğiz.’ diyen Aşgın; “Yavrularımız burada sosyalleşecekler, belediye olarak her türlü desteği çocuklarımıza vereceğiz. İkincisini Hıdırlık’ta açacağız. İlime, bilime, gençlerimize verdiğimiz önemi göstermesi açısından üçüncüsünü ve en büyüğünü Kültür ve Turizm Bakanlığımızla beraber Kadeş Barış meydanında açacağız. Şuan alt yapı çalışmaları tamamlandı. Dünyanın merkezine ilmi koyacağız. Gençleri koyacağız. Millet kıraathanemiz başta olmak üzere büyük bir aşk ve heyecanla yaptığımız tüm hizmetler halkımıza hayırlı olsun.” ifadelerinin kullandı.

Seçim döneminde vaat ettikleri projeleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Aşgın; “Ne söz verdiysek bunları birbir yerine getiriyoruz. 2.5 yıl içerisinde hizmet süremizin yarısını tamamlarken vaad ettiklerimizin yüzde 70’ini tamamlamayı, hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı Allah bize nasip etti. Geri kalan yüzde 30’u da tamamlayacağız.” şeklinde konuştu

Son olarak Türkiye’de ilk olan, Türkiye’de başka örneği bulunmayan Gençlik Obası’nın da tamamladığını kaydeden Aşgın, 13 Ekim’de Gençlik Obası’nın açılışını yapacaklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Çorum milletvekili Erol Kavuncu da Millet Kıraathanesi'nin gençler için çok güzel bir proje olduğunu vurguladı.

Gençlere Z kuşağı denilmesini doğru bulmadığını ifade eden Kavuncu; “Onlar Z kuşağı değil. Onlar bizim çocuklarımız. Birilerinin ithal isimlendirmesiyle ortaya çıkmış insanlar değiller. O çocuklar geçtiğimiz günlerde dünyada sadece 4 ülkede olan, 6 ton ağırlığında 24 saat havada kalabilen 1.5 ton mühimmat taşıyabilen SİHA’yı ürettiler. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlık taçlandırılamaz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Ne yapsak onlar için azdır. Bu eserde İnşallah onların aydınlanmalarına, kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu

Çorum’da  güzel eserler inşa edildiğini ve inşa edilmeye de devam edeceğini kaydeden Kavuncu, "2008 yılında dünyada baş gösteren ekonomik krize rağmen, sonrasında korona virüs salgınına rağmen gerek Çorum’da gerek ülke genelinde yatırımlar devam ediyor. Yeter ki şehitlerimizin aziz hatıralarına layık bir şekilde birbirimizi muhafaza edelim. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım. Gelişme, kalkınma, büyüme huzur ve barış ortamlarında olur. Türkiye’de herkese, herşeye rağmen her gün yeni bir yatırıma imza atılıyor. Hedefi olmayan hiçbir gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. Bir hedef koymamız gerekiyor. Türkiye’nin hedefleri büyük. 2053, 2071 diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Millet Kıraathanesi’ni gezerek, bilgi aldı.