Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çorum’da Cuma gününden itibaren hafta sonu dahil 3 gün boyunca kar yağışı uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıklarının 3-4 derece birden düşeceği önümüzdeki günler Çorum’da kar yağışı Cuma günü bekleniyor.  Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri de Çorum’da kar yağışı beklenirken, Salı günü kar yağışının yerini yağmurlu havaya bırakacağı belirtildi.

İÇ ANADOLU'DA 4 DERECELİK DÜŞÜŞ VE KAR

Sıcaklıklarda düşüş özellilkle İç Anadolu'da yaşanıyor. Bugün 9 derece olan Ankara'da sıcaklık yarın 5 dereceye kadar düşüyor. Sıcaklık, Eskişehr'de 3, Konya'da se 4 derece azalıyor. Yarın Ankara'da yağmur beklenirken, bölge genelinde ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı tahmn ediliyor. İstanbul ve İzmr'de de sıcaklığın 1- 2 derece azaldığı görülüyor. İstanbul ve İzmr'de sağanak beklendğn de belrtmek gerekyor.

Perşembe günü ise İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklarda düşüş 2-3 dereceyi bulurken İç Anadolu genelinde bu fark 5-6 dereceye kadar çıkıyor. Başkent başta olmak üzere bölgenin tamamında kar yağışı bekleniyor. Yetkililer özellikle sabah saatlerinde sürücüler  ve don olayına karşı uyarıyor. Kar yağışı Doğu Anadolu'nun tamamında da etkisini hissettiriyor.

CUMA GÜNÜ SAĞANAK VE KAR

Cuma günü se İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da bugüne oranla sıcaklık 3 derece azalıp 8 dereceye düşerken İzmir'de parçalı bulutlu (11) bir hava öngörülüyor. İç ve Orta Anadolu'da se sıcaklıkların 1-2 dereceye kadar ineceğ ve kar yağışının devam edeceği Meteoroloj haritasında yer alıyor.