RECEP MEBET
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen törenle başladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Per. Alb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Ceylan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve bazı meslek odası başkanları, daire amirleri ve okul müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, emniyet mensupları ve askeri erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Programda ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim-İş ve Genel Sağlık-İş gibi bazı sivil toplum kuruluşlarınca da çelenk sunumu gerçekleştirilirken gençlerden oluşan bir grup ise tören sonrası Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve öğrenci andını okudu.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 11.00’de Hürriyet Meydanı’nda gerçekleşecek tören ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

Editör: Haber Merkezi