FATİH AKBAŞ

Bahçelievler Mahallesi Hoyhoy Tepesi’nde Çorum’un en prestijli projesi hayata geçiriliyor. Ekrem Keçeli-Erol Battal işbirliği ile Çorum’a kazandırılacak olan Davos Villa Sitesi’nin inşasına başlandı. Yaşam merkezinde çalışmaların başlaması nedeniyle dua edilip ve kurban kesildi.

Ekrem Keçeli 28 yıldır İsviçre’de inşat sektöründe bulunduğunu ve oradaki kaliteyi Çorum’a getirdiğini söyledi.

Hoyhoy Tepesi’nde 110 bin metrekare alana inşa edilecek yeni yaşam merkezi hakkında bilgiler veren Ekrem Keçeli, “Davos Villa Sitesi olarak isimlendirdiğimiz Çorum’un yeni yaşam merkezinde 110 bin metrekare alanda 76 adet villa bulunacak.

300 metrekare kapalı alana sahip olacak villaların 800 metrekare büyüklüğünde bahçesi olacak.  Her villanın kendine özel yüzme havuzu da var. Talebe göre yüzme havuzu kapalı olarak da yapılabilecek. Havuzlar rüzgar akşını engelleyecek şekilde planlandı. Her villanın kendi otoparkı, çocuk oyun alanları, Türk hamamı, Fin hamamı ve saunası da bulunacak. İsteğe bağlı olarak güneş enerji sistemi, araç şarj istasyonu ve asansörde yapılabilecek.”dedi.

‘EV DEĞİL YAŞAM ALANI YAPIYORUZ’

Davos Villa Sitesi’nde sadece bir ev değil modern yaşam merkezi oluşturduklarını kaydeden Keçeli, “Villalarımızda E1 Belgesi olmayan hiçbir malzemeyi kullanmayacağız. Biz burada sadece bir ev değil bir yaşam alanı oluşturuyoruz.  3 etap halinde hayata geçireceğimiz projeyi 3 yılda bitireceğiz.” şeklinde belirtti.

Ekrem Keçeli projenin su, kanalizasyon ve yol gibi alt yapı ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Çorum Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak’ın yaptığı duanın ardından kurban kesilerek ilk kazma vuruldu. Programa Erol Battal, Ali Battal, Mimar Gökhan Semiz, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray da katıldı.