FATİH BATTAR

Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, sanayicilerle görüşen Vali Necmeddin Kılıç, değişim ve dönüşümün hemen her sektörü etkilediğini belirterek dünya ticaretinde söz sahibi olmak için işbirliğinin önemine değindi.

Organize Sanayi bölgesi ziyareti kapsamında Mone Medikal firmasını ziyaret eden Vali Kılıç, firma yetkilisi ve ÇOSİAD – Çorum OSB İşadamları ve Sanayicileri Derneği Başkanı Hayri Şamlı’dan üretilen medikal ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette ayrıca YAĞMAKSAN firmasından Mustafa Yağlı, Gazel Makine firmasından Cemil Gazel, Akyılmaz Kağıt ve Ambalaj firmasından Sedat Akyılmaz, Çorum İplik Tekstil firmasından Bülent Demirci, Armor Isı yetkilisi ve Çorum MÜSİAD Şube Başkanı A. Mücahit Köksal, Ünal Yem firmasından Muharrem Sarıaslan, Eker Makine firmasından Abdullah Eker, İki El Makine yetkilisi Mehmet Kılıç, Tez Oksijen Sanayi yetkilisi Malik Battal, Kemal Öz Gıda firmasından Bülent Özdoğan, Çorum OSB Müdürü Yaşar Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Ömer Arslan ve OKA Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın da hazır bulundu.

Mone Medikal firmasındaki üretim bölümlerinin incelenmesinin ardından sanayicilerle toplantı yaparak sanayicileri dinleyen Kılıç, Çorum’da ekonomik ve ticari hayatın geliştirilmesi, ihracatın artırılması ve dış ticaretin geliştirilmesi, ara eleman temini, Çorum OSB’nin yatırımcılar için sunduğu fırsatlar ve teşvik sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Firma yetkilileri de, özellikle dış ticaretin geliştirilmesi noktasında, kurulacak yurt dışı ortaklıklar, işbirlikleri, hedef pazarların geliştirilmesi ile mevzuat ve işleyişler konularında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Değişim ve dönüşümün hemen her sektörü etkilediğini belirten Kılıç, dünya ticaretinde söz sahibi olmak için işbirliğinin önemine değindi. Çorumlu firmaların dış ticaret başta olmak üzere kaliteli üretim ve yeni pazarlar bulma noktasında büyük potansiyeli bulunduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi