FATİH AKBAŞ
Çorum’da ‘Her Kurumun Bir Kardeş Okulu Var’ projesi kapsamında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile kardeş okul olan Özejder Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri sebze fidesi diktiler.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yanında oluşturulan tarlada yapılan etkinlikte öğrenciler saksılara diktikleri sebze fidelerini büyütmek üzere evlerine götürdüler.
Etkinlik hakkında açıklama yapan Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, ‘Her Kurumun Bir Kardeş Okulu Var’ projesi kapsamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile kardeş okul olan Özejder Sosyal Bilimler Lisesi ile birçok ortak faaliyet gerçekleştirildiğini belirterek, “Öncelikli olarak müdürlüğümüz tarafından kamu hizmeti yükümlüleri ile birlikte kardeş okulumuzun temizliği ve bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Denetimli Serbestlik Uzmanlarımız tarafından öğrencilerimize yönelik kariyer günleri kapsamında meslek tanıtımı yapılmış, sigara bağımlığı, alkol bağımlığı, teknoloji bağırdığı, stresle başa çıkma, motivasyon gibi konularda kişisel gelişim seminerleri düzenlenmiştir” dedi.

Kardeş okul tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere müdürlük personelinin katılarak kurumlararası işbirliğinin güçlendirildiğini kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, “Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ‘Yeşeren Umutlar’ projesi, 2018 yılında Çorum Koruma Kurulu Başkanlığı önderliğinde ve Çorum Valiliğinin katkılarıyla faaliyetlerine başlamıştır. Proje sayesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından denetim ve takibi yapılan hükümlüler ile uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi ve tedavi sonrası rehabilitasyon süreci takip edilen bireylerin meslek sahibi olmasının sağlanarak, hem istihdama katkı sağlanması hem de topluma sağlıklı bireyler kazandırılması amaçlanmıştır. Müdürlüğümüzün ‘Yeşeren Umutlar’ projesi ile yeni bir bakış açısı kazandırarak, öğrencilerimize toprağın önemini öğretmek, çevresel ve tarımsal bilinçli farkındalığın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak, geri dönüşümü ve sürdürülebilirliği olmayan doğal kaynaklarımızın korunması ve kullanımı ile ilgili duyarlı olmalarını sağlamak, tarımın insan yaşamındaki önemine ve sürdürülebilir tarımın gerekliliğine dikkat çekmek, tarımsal uygulamaları yerinde görmek ve bitkiyi nasıl yetişeceğini öğrenmesine, onu tanımasına ve bir bitkinin bakım sorumluluğunu almasına imkan sağlamak amacıyla, Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz tarafından projenin uygulandığı sera içerisinde ve açık arazide gerçekleştirilen sebze yetiştiriciliği faaliyetlerini öğrencilerimize tanıtmak, toprak ile buluşturmak istedik. Bu kapsamda kardeş okul öğrencilerimiz ile birlikte 2019 yılı tarımsal faaliyetlerimize başlangıç yapmak için toplandık. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde katlıları olan Özejder Sosyal Bilimler Lisesi Müdürlüğü ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeline teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ise proje ile öğrencilerin sebze ekmeyi ve serada neler yapıldığını öğrendiklerini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler saksılara sebze fidesi dikerek büyütmek üzere evlerine götürdüler.