Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şube Başkanı İsmail Deli, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

12 Eylül darbesinin yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan TÜRKAV Çorum Şube Başkanı İsmail Deli, darbenin üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen acıların o günkü gibi taze olduğunu vurguladı.

Deli, açıklamasında şunları kaydetti: “Vatan evlatları sanık sandalyesine oturtulmuş, adalet terazisi olmayan hakim ve savcılar tarafından yargılanmıştır. Binlerce ülküdaşımız, yalancı şahitlerle desteklenmiş mesnetsiz iddialarla tutuklanmış, işkenceler görmüş, zindanlarda tarifi imkansız çileler çekmişlerdir. Tek sevdaları vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan bu gençlik, hapishanelerde, hücrelerde, hakaret, dayak ve akıl almaz işkencelere maruz kalmışlardır. Ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Başbuğumuz  Alparslan Türkeş başta olmak üzere 587 ülkücü ‘MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda idam ile yargılanmış, 5 yıl 11 ay 8 gün süren yargılama sürecinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Türk milletini sevmekten, Allah yolunda yürümekten başka bir suçları olmayan Yusuf yüzlü fidanlarımız Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivenoğlu, Selçuk Duracık idam edilmişlerdir. Onlar ki devlet yaşasın diye ölümden korkmamış, bilakis idam sehpasına gülerek gitmişlerdir. Ne devletimize, ne silahlı kuvvetlerimize, ne de devletin kurumlarına küsmemişlerdir. Suçsuz  ülküdaşlarımızı idam sehpasına çıkaran, işkence eden, yargısız infaz eden ve bu gençliği vatana ihanetle suçlayan 12 Eylülleri unutmadık. Başbuğum bu gafillere şöyle haykırıyordu: “Bize yaptıklarınızı gelecek nesiller asla unutmayacak.” O nesil olarak bizler de diyoruz ki; “Hem bu dünyada hem de Mahkeme-i Kübra’da davacıyız. İki elimiz yakanızda olacaktır. O, Yusuf yüzlüler ki  Allah'tan başkasına boyun eğmeyen, celladına dahi gülen gönül erleriydi. Millet için gün geldi Yavuz, gün geldi Yunus oldular. Herkes bilsin ki, Ülkücü Hareket dün zulme, işkenceye boyun eğmedi, kula kulluk etmedi, tehditlere teslim olmadı, vatan için  baş verdi, baş eğmedi; bugün de merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in izinde, bilge liderimiz Devlet Bahçeli'nin emrinde yürümeye devam etmektedir. Vatan ve millete yönelik her türlü kirli oyunu kurgulayan hayalperestler dün olduğu gibi bugün de Ülkücü Hareketin sarsılmaz çelikten iradesini karşılarında görecektir. 
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ne zulmü ne de ülküdaşlarımızı unutmadık. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Ne mutlu Türk'üm diyene.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi