HABER YORUM/EROL TAŞKAN
Camilerdeki taburelerin önüne bir türlü geçilemiyor. Hiçbir konuda zorluk olmayan dinimizde gerekirse oturarak, hatta yatarak bile namaz kılınabilirken, camileri saran taburelerin sayısı her geçen gün artıyor.
Camilerin bahçelerine ve girişlerine bu konuyla ilgili uyarıcı afiş ve pankartlarla bu işin çözümü sağlanamazken, müftülüğün uyarılarla yetinmesi tepki topluyor.
Hemen hemen her camide sabit oturakların inşa edilmiş olması, bu işin sorumluluğunun daha çok diyanet ve müftülüklerde olduğunu gösterirken, ne yazık ki vatandaşın ısrar ve inadı da bu garipliğin tuzu biberi olmuş durumda.İslami açıdan taburede namaz kılmanın uygunsuzluğu, bir türlü geçerlilik bulamıyor.
Hiç bir iş ve amel Allah’a rağmen başarıya ulaşmaz ve makbul olmaz. Allah’ın huzuruna durduğumuz camilerde Allah’ın emrine inat edercesine hareket etmenin bir mantığı olabilir mi?
Camilerimizi kilise görünümünden kurtarmak için ne gerekiyorsa o yapılmalı, yeni türetilmiş bu bid’attan bir an evvel dönülmelidir.
Bu konu öyle bir noktaya gelmiş durumda ki, müftülük bile milletin tepkisinden çekindiği için tabureleri söküp atamıyor. Geldiğimiz nokta o ki bu gidişle camilerin tüm safları taburelerle dolacak gibi.
Bu konunun birinci muhatabı olan müftülük, bu anlamda kararlı bir atım atmalı ve camilerimizi bu illetten kurtarmalıdır.

 

Editör: Haber Merkezi