M.BURAK YALÇIN

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Atıl Uzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Bugün gerçekleşen ziyarette Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Atıl Uzelgün Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Abdulhaluk Longa, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Eyüp Arslan ve Murat Günay’da eşlik etti.

Ziyarette Milletvekili Ceylan ilk olarak huzurevi sakinlerini ziyaret ederek sohbet etti.

CEYLAN, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Sohbet esnasında huzurevi sakinlerinden Sebahat Balaban isimli vatandaş Ceylan’a ablası ile görüşmek istediğini aktardı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Ceylan gözyaşlarına hakim olamadı. Ceylan,  Sebahat Balaban’ı ablasıyla görüştüreceğini söyledi. Huzurevi sakinleri de ziyaretten dolayı memnun kaldıklarını dile getirdiler.

 ‘BOCCE’ OYNADI

Ceylan daha sonra huzurevinin bahçesinde oluşturulan sahada “bocce” oynayanlarla oyun oynadı. Oyun sonrasında  da onlara hediye verdi.

‘GÜLABİBEY’E YAPILAN HUZUREVİ  SENEYE HİZMETE GİRECEK’

Ziyarette açıklamalarda da bulunan Ceylan, Gülabibey Mahallesi’ne 12,5 milyon TL’lik 100 yataklı bir huzurevi yapıldığını hatırlatarak, “Seneye hizmete açılacak. Çorum’da 132 yaşlımızı huzurevinde misafir ediyoruz. 42 kişide beklemede. Osmancık ilçemizde ise daha önce yapımına başlanan 100 kişilik huzurevi inşaat çalışmaları devam etmektedir. Sosyal devletçiliğin ne olduğunu bu müdürlüğümüzün çatısı altında gösterdik” dedi.

 ‘HİÇBİR ÖĞRENCİ MAĞDUR OLMAYACAK’

Ceylan, yeni sistem ile yerleşemeyen öğrencilerin mağduriyet yaşadığı ile ilgili soruya “Sistem yeniden açıldı. Çorum’da hiçbir yavrumuz mağdur olmayacak. Mağdur olan aile beni bulsun. Herkesi mutlaka bir okula yerleştireceğiz” diye cevap verdi.

‘AĞAÇ KESİLİYOR DİYE AŞIRI TEPKİ GELİRSE ALTERNATİF YERLER DEĞERLENDİRİLİR’

Diş Hastanesi ile ilgili bir kafa karışıklığının olduğunu ifade eden Ceylan şu açıklamalarda bulundu: “Mevcut diş sağlığı merkezlerimizde belli bir yere kadar hizmet veriyoruz. Tel taktırmada, çene yamukluğunda vatandaş Samsun’a, Ankara’ya gidiyor. 70 ünitlik diş hastanesi yapıyoruz. İstişare ettik. Mevcut binayı yıkalım, aynı yere yapalım diye. Mevcut binanın alanı yetmezse Yavruturna Sağlık Ocağı dediğimiz bölgeye yapalım. Mevcut diş sağlığı merkezimizin yerini de yeniden ağaçlandıralım. Proje bitmek üzere ihaleye çıkacak. Ödeneği de hazır. Vatandaş aşırı tepki gösterirse ağaçla ilgili başka yerde değerlendiririz hastaneyi. İki tane daha 20 dönümlük yerimiz var.

‘ESKİ HASTANE DEVLET HASTANESİ OLARAK DEVAM EDECEK’

Eski hastane ile ilgili soruya da cevap veren Ceylan, A ve B bloklarını yıkılacağını C bloğun ise güçlendirileceğini vurgulayarak, “Güçlendirince mi bize avantajlı olacak yoksa yıkılıp yeniden bina yapılınca mı devlete karlı olacak. Şuan bu konumdayız ama orasını ikinci kısım devlet hastanesi olarak düşünüyoruz. Fizik ve Tedavi Merkezi şuan hastanede bir birim olarak var. Onunla ilgilide uğraşıyoruz. Ayrı bir bina olarak yapmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.