Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ülke genelinde olduğu gibi Çorum'da da vatandaşların zekât ve filtrelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla stant açtı. 

İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer, Hürriyet Meydanı Saat Kulesi yanında açılan ‘Zekât ve Fitre Standı’nı ziyaret etti. Ziyarette TDV Çorum Şube Temsilcisi Mustafa Ersoy, TDV Şube İşlemleri Görevlisi R.Tarık Gökçe ve Stant Görevlisi Abdurrahman Kazancı da hazır bulundu.

Saat Kulesi yanında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Zekât ve Fitre Bağış Standı ziyaretinde konuşan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer; "Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın her yerinde adeta yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için üstün gayret göstererek vatandaşların vermiş olduğu zekât ve fitreleri zamanında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl da 'Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin' sloganıyla başlattığı bağış kampanyasıyla Hürriyet Meydanı Çorum saat kulesi önünde kurduğumuz stant da bağışlanan zekât ve fitrelerin Çorum'daki,  ülkemizdeki ve Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve Kara Kıta Afrika'nın Ak Yürekli İnsanlarına kadar dünyanın dört bir tarafındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çalışmalarımız başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın elinden tutmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek adına vatandaşlarımızın zekât ve fitre bağışlarını görevlilerimiz vasıtasıyla kolaylıkla standımızda alabiliyoruz. Bu yılda Çorumlu vatandaşlarımızın zekât ve fitre bağışlarını rahatça yapabilmeleri için bağışçılarımızı standımıza bekliyoruz." dedi.

Biçer, açılan standın Çorumlu vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyerek Ramazan ayı sonuna kadar Zekât ve Fitre Bağış Standı’nın hafta içi mesai saatlerinde, hafta sonu da öğle namazında sonra akşam 18.00’e kadar açık olacağını söyledi.  

TÜRKİYE DİYANET VAKFI OTOMATİK ZEKÂT HESAPLAMA SİSTEMİ KURDU

İl Müftüsü ve TDV Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer, bu yıl Ramazan ayında ‘İnfak’ kültürünün gündemde her zamankinden daha fazla yer alması ve vatandaşlarca zekât ibadetinin şartlarının doğru anlaşılabilmesi amacıyla kurumsal bir zekât çalışması yaptıklarını belirtti.
Biçer, Zekât ve Fitre Bağış stantlarının yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vatandaşların İslam'ın şartlarından biri olan zekât ibadetini yıl boyunca yerine getirebilmesi, mal varlığının hesaplanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına yardımcı olabilmek amacıyla özel bir internet sitesi kurulduğunu belirterek TDV tarafından "Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin" projesi kapsamında kurulan "zekathesapla.tdv.org" internet sitesinde, "Nakit ve Gayrimenkul", "Zirai Mahsul", "Yer Altı Zenginlikleri" ile "Saime Hayvanlar" gibi başlıklarda mal varlıkları kalem kalem hesaplanarak yükümlünün vermesi gereken zekât miktarlarının da kolaylıkla belirlendiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi