Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi 10/B sınıfı öğrencileri, E-twinning projesi olan Oyun Gezegeni ve Gender İnequality projelerini sergiledi. 
Proje sergisilerini gezen İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, öğrencilere tam not verdi.

Temelde, günümüz teknolojisini etkin bir şekilde kullanarak İngilizce’yi etkili bir biçimde öğretmeyi amaçlayan Oyun Gezegeni projesinde, Ekim ayından itibaren her ay bir Web2.0 aracını kullanarak İngilizce etkinlikler hazırladıklarını belirten İngilizce Öğretmeni Selda Tarhan, “Cram, Flipquiz, Mjoc2, Learningapp, Kahott, Jigsawplanet, Crossword gibi araçları kullandık. Projede yaptığımız çalışmaları her ay bir grubun yaptığı gezegen maketlerine karekod biçiminde yapıştırdık.” dedi.

Uluslararası altyapılı olan E-Twinning projesi ‘Gender İnequality’ ile ilgili de bilgi veren Tarhan, “Cinsiyet eşitsizliğinin toplumsal, çalışma, eğitim gibi alanlardaki önemine farkındalık oluşturmak projenin temel amacıydı. Proje kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili program da dahil olmak üzere birçok etkinlik hazırlandı. Projede bulunan uluslararası ortaklarımızdan İspanya, İtalya, Yunanistan ile birçok konuda fikir ve etkinlik alışverişi yaptık.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi