FATİH BATTAR

Çorum’da Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla "57'nci Alay Vefa Yürüyüşü" düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Ulucami’de kılınan sabah namazı ile başladı. Sabah namazının kılınmasının ardından, cami çıkışında programa katılanlara 57'nci Alay askerlerinin son yemeği yarma buğday çorbası ikram edildi.

Sabah namazı programının ardından Piribaba Parkı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde Şehitlik Anıtı’na kadar yürüdü.

Şehitlik Anıtı’nda düzenlenen program ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer bir konuşma yaptı.

Eğer; “Bugün burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasının en önemli ön sözü olan, bir milletin tüm dünyaya İstiklalinden, bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin en büyük göstergesi olan Çanakkale Kara Savaşları’nda 57.Alay’da şehit olan askerlerimizi anmak için toplandık.” dedi

Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermediğini belirten Eğer, Çanakkale’de tek vücut haline gelmiş bir milletin, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ve tarihe unutulmayacak bir destan yazdığını söyledi.

57.Alay’ın anısına 1915'ten bu yana Türk ordusunda 57. Alay bulunmadığına dikkati çeken Kılıç, "57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan, dünyanın en kahraman alayıdır. Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Kardeşliğimiz, birlik ve dirliğimizi hedef alanlar bilmelidir ki bizler bu topraklarda rengi rengine, dili diline, sesi sesine, gönlü gönlüne karışmış bir milletiz. Bizler asırlardır sevinçte, kederde, varlıkta ve yoklukta birlikte ağlayıp, birlikte gülmüş bir milletiz. Acı, şiddet ve korku bizi asla yıldıramayacaktır. Aksine bizi birbirimize daha fazla kenetleyecektir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların arından Vali Necmeddin Kılıç ve protokol üyeleri şehitlerin mezarına gül bıraktı. Program sonunda Şehitlik’te Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın tarafından başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitler için dua edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.