RECEP MEBET
Eğitim, Kültür ve İlmi Araştırmalar Gençlik Spor Kulübü Derneği (EKADER), Ramazan Ayı yardımlarına yeni bir bakış açısı getirdi.

Çorum’da görev yapan bir grup eğitimcinin kurucusu olduğu EKADER, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında örnek bir uygulamaya imza attı.

Gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Ahmet Aktaş, “11 yılı geride bırakan bir sivil toplum kuruluşu olarak bu sene Ramazan Ayı yardımlarımızı belli temalar üzerinden gerçekleştirme kararı aldık” dedi.

TEMALI YARDIM MODELİ
‘Temalı Yardım Modeli’ adını verdikleri uygulamadan bahseden Ahmet Aktaş, hayırseverlerin katkılarıyla organize ettikleri yardımları belli başlıklar üzerinden günlük olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.
Gönüllülerin desteğiyle planlayıp birlikte yürüttükleri çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Aktaş, “Temalı Yardım Modeli’yle her gün dezavantajlı farklı bir gruba yardım ulaştırıyoruz” dedi.

Ramazan Ayı başından bu yana şehit yakınları, dul, yetim ve öksüzler, otizmli aileler, çölyak hastaları, düşkün haldeki yaşlılar, kanser hastaları ve mülteci aileler başta olmak üzere pek çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzattıklarını ifade eden Aktaş, katkılarından dolayı hayır sahiplerine teşekkür etti.

Çorum Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinesinde yürüttükleri çalışmalarla daha fazla ihtiyaç sahibine yardım ulaştırmaya gayret ettiklerini belirten Aktaş, “Yardım faaliyetlerimizle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Ulukavak Mahallesi Köprübaşı 27. Sokak (Altın Çocuk Anaokulu yanı) numara 17’deki dernek ofisimiz ile 0533 390 73 13 numaralı iletişim hattımızdan EKADER’e ulaşabilirler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi