Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye'nin siyasi ve sinsi bir oyun ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Yaşadığımız süreç 15 Temmuz’un devamı niteliğinde olan bir anlamda 'Ekonomik 15 Temmuz' sürecidir." dedi.

Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki altın ve dövizlerin TL'ye çevrilmesi yönündeki çağrısını desteklediklerini dile getirdi. 

Türkiye'nin uluslararası arenada büyük bir oyun ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını tekrar ediyor, yaşanan bu süreçlerin uluslararası arenada ülkemize karşı girişilen büyük oyunun bir parçası olduğunu hatırlatmak istiyorum. ABD’de Trump yönetiminin, Türk halkına, meşru yönetimine ve hukuk sistemine ağır ve açık bir saygısızlık ve saldırı süreci başlattığını görüyoruz. Yaşadığımız süreç 15 Temmuz’un devamı niteliğinde olan bir anlamda 'Ekonomik 15 Temmuz' sürecidir. O zaman tanklarla, tüfeklerle yapamadıklarını şimdi de ekonomik olarak yapmak üzere harekete geçen uluslararası güçler, şu ana kadar başaramadıklarını bundan sonra da hiçbir suretle başaramayacaklardır.”  

Alkan, üniversitelere çok büyük görevler düştüğünü belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Uluslararası arenada söz sahibi olmanın, bilim dünyasında başarılı olup teknolojiyi üretmekle bağlantılı olduğu bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Hedefte ülkemizin olduğunu ve omuz omuza hareket edilmesi gerektiğini unutmamalıyız. Bu millete hiçbir koşulda diz çöktüremediler. El ele vererek, omuz omuza, topyekun, dik bir şekilde bu ekonomik oyun karşısında mücadele etmeliyiz. Ülkemizin çıkarları da zararları da hepimizin. Bu bilinçle hareket etmeli ve gerçek anlamda duyarlı olmalıyız."