RECEP MEBET
AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Günün anlam ve öneminden bahseden Oğuzhan Kaya, “Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ve hiçbir ayrım gözetmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri ancak ve ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür” dedi.


Engelliler için AK Parti hükûmetleri dönemlerinde önemli reformların hayata geçirildiğini vurgulayan Kaya, “Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur” diye konuştu.


Toplumdaki herkesin birer engelli adayı olduğunu dile getiren Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“AK Parti olarak, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını daha da kolaylaştıracak, çağdaş ve sorunsuz imkânlara kavuşturmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yaptığımız yasal düzenlemeler ile eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok konuda önemli reformları hayata geçirdik. Bu da insanımıza verdiğimiz değerin, gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesidir.


Engellilerin normal bir hayat sürebilmeleri ve sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri ancak ve ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Onları sadece bir gün hatırlamayıp, 365 gün bu duyarlılık ve hareketle hep birlikte daha yeni çözümleri ve düzenlemeleri nasıl hayata geçirebileceğimizin çalışmalarını yapmamız gerekiyor. Bu düşüncelerle; tüm engelli vatandaşlarımız ile cefakâr ailelerini selamlayarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günleri’ni kutluyorum.”