Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde modifikasyonu tamamlanan engelli aracı sahibine teslim edildi.
Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seyfi Polat ve Makine Mühendisliği Araştırma Görevlisi Mustafa Reşit Haboğlu tarafından Çorum’da yaşayan fiziksel engelli Bekir Madan için özel olarak modifiye edilen ve testleri tamamlanan engelli aracı, fakültede yapılan törenle sahibine teslim edildi. 

Aracın teslim töreni için üniversiteye giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti. Ardından Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleşen törende Bekir Madan aracın testini gerçekleştirerek aracı teslim aldı. 

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Bekir Madan’ı uzun süredir tanıdığını belirterek böyle bir projeye imza attıkları için proje ekibine teşekkür etti. 
Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise topluma yararlı bu tür projelerin hız kazanarak devam etmesi gerektiğini vurgulayarak bu çalışmanın yapılacak diğer çalışmalara öncü olacağına yürekten inandığını belirtti. 
Rektör Alkan, konuşmasının devamında yapılan çalışmanın üniversitenin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi gözler önüne serdiğini belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi