MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliştir” dedi.


Çanakkale’nin imanın, inancın, izzet ve iffetin, zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekân olduğunu kaydeden Arslan Kaynar, “104 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale’de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale’ye mühürlenmişti.


Çanakkale’de, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ruhu, tarihe mühür vurmuş bir müdafaa azmidir. Hilalle yıldızın mürüvvetini düşleyen safiyet ve samimiyettin zirvesidir Çanakkale. Ne mutlu ki, büyük Türk Milleti, vatanı, devleti, bayrağı, inancı ve hürriyeti uğruna canını feda edebilecek kahraman evlatlarını bağrından yetiştirebilmiştir. Neye mal olursa olsun, şehitlerimizin emaneti bu kutlu vatan ve Türk Bayrağı ilelebet var olacaktır.

Bölünmeyeceğimizin kutlu sırrı Çanakkale’dir, itibar ve iddiamızın dayanağı kahraman şehitlerimizdir” şeklinde kaydetti. 
“Sırtına aldığı 276 kg’lık topla yenilmez armada şeklinde görülen savaş gemilerini deviren Seyit Onbaşı anlaşılmadan, milli yüreklerde sembol haline gelen Çanakkale’nin bir yönü eksik kalacaktır” diyen Kaynar, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “57. Alay’ın muhteşem iradesiyle birlikte, Conkbayırı, Arıburnu ve Anafartalar’da öne çıkan Mustafa Kemal’i özümsemeden Çanakkale’yi kavramak da kolay değildir.

Çanakkale, dünyaya vurulmuş Türk damgasıdır, Türk Milletine Levh-i Mahfuz’da verilmiş görev emridir ve bu ruh hainlere, katillere Türk vatanını dar edecektir. Vatan işgale uğramasın, namahremimize el değmesin, birlik ve bütünlüğümüz bozulmasın diyerek Çanakkale’yi aşılmaz kılan cesaret, Allah’a hamd olsun ki hala değerinden bir şey kaybetmemiş, hiçbir zaman da kaybetmeyecektir. Bu vesileyle Çanakkale’de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet’in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin yıldönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi