Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda ‘Vatan ve Millet Sevgisi’ konulu 2018-2019 eğitim öğretim dönemi açılış programı etkinliği gerçekleştirildi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık yaptı. “Bu yılki akademik açılış programımıza bir bilim insanını değil Anadolu irfanıyla, vatan sevgisiyle dolu Gazi Mustafa Avcu kardeşimizi davet ettik” diyen Işık, Avcu'nun hayat hikayesinin Türkiye Cumhuruyeti Devleti'nin geçtiği tarihi süreçlere şahitlik ettiğini, çünkü kendisinin 1992'de Güney Doğu'da terörle mücadele esnasında gazi olduğunu, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi sırasında da biricik evladı Mustafa'yı devletin ve milletin bekâsı uğruna şehit verdiğini kaydetti.


15 Temmuz gecesi Türk gençliğinin devleti ve milleti adına çok güzel bir sınav verdiğini ifade eden Işık, şehit babası Ayhan Avcu’ya, “Senin huzuruna bugün bir salon dolusu, şehidimiz Mustafa'nın hissiyatında evlat getirdik” diye seslenirken, gençlere de, “Bu millet sizden uluslararası ölçekte akranlarıyla rekabet edebilen, mesleğinde son derece yetkin bireyler olarak devletine hizmet etmenizi bekliyor. Yaşama bedeli can, kan olan bu coğrafyada ancak milli ve manevi değerlerimiz etrafında bütünleşerek, çağın gereklerine göre bir eğitimden geçerek varlığımızı sürdürebiliriz.” diye konuştu.  
Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği programa konuşmacı olarak katılan 15 Temmuz Şehidi Mustafa Avcu’nun babası Gazi Ayhan Avcu’nun darbe gecesine dair anlattıkları o geceyi adeta yeniden yaşattı.


Vatan ve millet sevgisi konusunda gençlere büyük görev düştüğünü, gençlerin, milli ve manevi değerlerimizin ve vatanımızın koruyuculuğu konusunda bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Avcu, o geceye dair şunları anlattı: “15 Temmuz gecesi darbe girişiminin anlaşılmasından itibaren hainlerin amacının Türkiye'nin işgali ve yeni bir Suriye yaratmak olduğunu hemen anlayarak üç oğlumla birlikte sokağa çıktık. Küçük oğlum Mustafa, bizden ayrı olarak Genel Kurmay Başkanlığı’nın önündeki direnişe katıldı ve burada kendi ülkesinin karargah merkezinde hainlerce kurşunlanarak şehit edildi. Evladımız da dahil hiçbir şey devletimizin bekâsı ve vatanımız söz konusu olduğunda önemli değildir.”


Vatan ve millet sevgisini evlet sevgisinden üstün tutan Avcu, gençlere; “Hangi düşüncede olursak olalım geleceğimiz açısından milli birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Buna göre yaşayın ve birbirinize hoşgörü ile davranın.” nasihatinde bulundu.


Ethem Erkoç Konfesrans Salonunda gerçekleştirilen programın sonunda, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşan ve programa katılan öğrencilerle birlikte şehidimiz Mustafa Avcu’nun babasına teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: Haber Merkezi