M.BURAK YALÇIN
Muhtarlarla bir araya gelen Vali Necmeddin Kılıç, muhtarlara “mahallelerinizdeki fakir fukaraya sahip çıkın” diye çağrı yaparak “Siz tok yatarken onlar aç yatıyorsa hepimiz vebaldeyiz” dedi.
Emniyet Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

‘MUHTARLARIN CİDDİ GÖREVLERİ VAR’
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, muhtarların asayişten, eğitim, köydeki dirlik ve düzeni sağlamakla ilgili, köyün ekonomik kalkınmasını temin etmek gibi ciddi görevleri olduğunu belirterek, “Muhtarlardan ricam her birisinin masasının üstünde bulunan köy kanunundaki hükümlere göz atsınlar. Çünkü muhtarlıkların anayasası köy kanunudur” dedi.

 

‘SEVGİ TOHUMLARI EKECEKSİNİZ’
Muhtarların bir ayağının Çorum’da olması gerektiğini de ifade eden Vali Kılıç, “Köy halkını bütünleyeceğiz, sevgi tohumları ekeceğiz ve o köyün lideri olacağız. 2 ay hastaneye yatıyorsak köylü bizi arayacak, 10 gündür il dışına gidiyorsak “bu muhtar nerde” diyecekler. Köylü bunu sorgulamıyorsa bizim kendimizi sorgulamamız lazım. Muhtarlar kamu kurumlarındaki amirlerle de iyi olacaklar, memurlarla da iyi olacaklar. Onlara saygı ve sevgi çerçevesinde irtibatı eksik etmeyecekler. Ayaklarının biri Çorum’da olacak. Çünkü biz bir aileyiz. Bu ailenin babası da benim. Etle kemik gibi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

‘FAKİREFUKARAYA SAHİP ÇIKIN’
Çorum’da kırsal bölgelerde çok güzel çalışmalara imza atıldığını da dile getiren Kılıç, “Bu çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bin km civarında asfalt yapıldı. Şuan asfaltsız köy yok. Sulama projeleri devam ediyor. Köylerimiz şehir olsun, daha yaşanabilir hale gelsin. Mahalle muhtarlarından ricamız mahallelerindeki fakir fukaraya sahip çıksınlar. Siz tok yatarken onlar aç yatıyorsa hepimiz vebaldeyiz. Yetimlerin başını okşamıyorsak vebaldeyiz. Bizde elimizden geldiğince ilgilenmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Muhtarların taleplerini dile getirdiği toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi