FATİH BATTAR

Belediye Başkanı Zeki Gül, Pazartesi Pazarı’nda fatura ve etiket denetimi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fırsatçılara taviz vermeyin talimatının ardından harekete geçen Belediye Başkanı Zeki Gül, Pazartesi Pazarı’nda fiyatları denetledi, ürünlerin fatura giriş-çıkışlarını kontrol etti.

FATURALAR YA EVDE YADA ARABADA

Tezgahları tek tek dolaşarak, ürünlerin faturalarını isteyen Gül, hemen hemen her tezgahta aynı sorunla karşılaştı. Faturaları ya evde yada arabada unuttuğunu söyleyen pazarcı esnafını uyaran Gül, bir dahaki denetimde aynı şeylerin olması halinde ceza kesileceğini söyledi.

Özellikle domates fiyatlarındaki artışı denetleyen Gül, domatesin faturada 1 lira ama tezgahta 5 lira olmasından dolayı esnafa fiyat farkını sordu. Faturada 1 lira yazmasına rağmen halde 3.5 liraya satın aldıklarını belirten pazarcı esnafı, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti.

3.5 LİRALIK DOMATESE 1LİRALIK FATURA ALIYORLAR

3.5 liralık domatese 1 liralık fatura alan pazarcı esnafına sert tepki gösteren Başkan Gül, “3,5 liraya aldığınız bir ürüne 1 lira fatura kesiliyorsa burada bir yanlışlık var. Siz bunu bile bile kabul ediyorsanız, siz de suç işliyorsunuz. Ödediğiniz kadar fatura almak zorundasınız. Size düşük fatura kesen esnaftan da hesap soracağız." dedi

‘Ülkemizin bulunduğu ekonomik koşullarda fırsatçılık yapmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.’ diyen Gül; "Türkiye'nin ekonomik şartlarını bahane ederek 1 liraya aldığı malzemeyi 5 liraya satanlar varsa onlardan hesap soracağız. Denetimde gördük ki halden çıkışı faturada 1 lira olan domates, tezgahta 5 liraya satılıyor. Esnaf diyor ki 'Biz bunu halden alırken faturasının ne olduğunu bilmiyoruz. Biz 3,5-4 lira ödüyoruz, bu fiyata satıyoruz'. Haldeki görevli arkadaşlarımıza da talimat verdim. Hem halde hem de pazarda satış yaparken vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek, en doğru fiyatı yansıtmak durumundayız. Eğer vatandaşımıza yanlış yapan bir esnaf varsa, halde çalışan ya da hale gelen toptan mallarda girişte devleti zarara uğratacak bir durum varsa gereğini yapacağız. Vatandaşımız için en doğru fiyatın olmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi