M.BURAK YALÇIN

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 2020 yılında 37 milyon insanın yaşamına dokunduklarını belirterek, “Bunun yaklaşık 8.5 milyonu yurt dışında, kalanı ise ülkemizde. Bugün yaklaşık yılda 2 milyon farklı bağışçı Kızılaya ortalama 6 milyon kere yardım ediyor” dedi.

İlleri ziyaret kapsamında dün Çorum’a gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Anitta Otel’de düzenlenen değerlendirme toplantısında ilçe koordinatörleri ve gönüllüler ile bir araya geldi.

‘153 YILDIR MİLLETİN HİZMETİNDEYİZ’

Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada Türk Kızılay’ının 153 yıldır kesintisiz olarak devletin desteğiyle milletin hizmetinde olduğunu belirten Dr. Kerem Kınık, “Türk Kızılay’ı etkinlik ve faaliyet alanı itibariyle dünyanın ilk üç ulusal cemiyetinden birisidir. Bu milletimizin hamiyetperverliğini gösteriyor. Kızılaycılarımızın fedakarlığını ortaya koyuyor. Dünyada hem beşeri hem de doğal afetlere çok hızlı ve çevik bir şekilde tepki verebilen bir ulusal cemiyetiz. Her gün savaş nedeniyle 25 milyon insanın evini ölüm korkusuyla mülteci olduğu bu dünyada, ekonomik sebeplerden 250 milyon insanın ülkesini terk edip başka ülkede yaşamaya mahkum olduğu bu dünyada, her gün yaklaşık 900 milyon insanın yastığa kafasını aç olarak koyduğu bu dünyada, temiz içme suyuna erişimi olmadığı için yağmur suyu içen yaklaşık 1 milyar insanın yaşadığı bu dünyada, doğumundan ölümüne kadar hiç okul yüzü görmeyen 200 milyon çocuğun olduğu bu dünyada, doğduktan sonra ilk 5 yıl içerisinde açlıktan hayatını kaybeden 3.5 milyon bebeğin olduğu bu dünyada, 4 milyar ton gıdanın üretildiği ancak 1.3 milyar ton gıdanın hiç kullanılmadan çöpe atıldığı bu dünyada sorumluluklarımızın farkındayız. Hem ülkemizdeki ihtiyaç sahipleri, hem dünyadaki ihtiyaç sahipleriyle ilgili sorumluluklarımız var. Vazifemiz büyük. Potansiyelimiz büyük. Milletimiz her geçen gün Kızılay’a olan güvenini artırıyor” dedi.

KIZILAY’IN 2030 STRATEJİK PLANINI AÇIKLADI

Kızılay’ın 2030 stratejik planı hakkında da açıklamalarda bulunan Kınık, 2030 stratejik planlarının iki başlıktan oluştuğunu ifade ederek şunları söyledi: “Birincisi toplumumuza mukavemet ve dirençlilik sağlayacak, insanımızı güçlendirecek hizmetler diğeri de insanımıza bu hizmetleri verebilecek şeffaf ve hesap verebilir kurumsal bir yapı oluşturmak. Toplumsal dirençlilik ve dayanıklılık noktasında yoksullukla mücadele birinci önceliğimiz. Küresel ve ülkemizdeki yoksulluğu ortadan kaldırmak için üzerimize düşen görevlerin farkındayız. Dünyada göç mağduru, savuş mağduru insanları elinden tutarak desteklemeye devam edeceğiz. Çevre kirleniyor. İklimsel değişiklikler neslimizi tehdit ediyor. Eğitime destek vermek zorundayız. Onun için çalışacağız. Toplumumuz yaşlanıyor. Sağlıklı ve güvenli bir yaşam kültürü için çalışmamız gerekiyor. Afetlere hazır olmak, afetlere hazır olma noktasında dirençli olma noktasında çalışmalarımız var. Toplum temelli afet yönetimi çalışma yürütüyoruz.”

‘2020 YILINDA 37 MİLYON İNSANA YARDIMDA BULUNDUK’

Kızılay’ın 2020'de 37 milyon insanın yaşamına dokunduğunu aktaran Kınık, “Bunun yaklaşık 8.5 milyonu yurt dışında, kalanı ülkemizde. Kan hizmetleri, afet hizmetleri ve sosyal hizmetler ve eğitimler noktasında dokunduğumuz insan sayısı bu. Bugün yaklaşık yılda 2 milyon farklı bağışçı Kızılaya ortalama 6 milyon kere yardım ediyor. Açık, şeffaf, hesap verebilir bir cemiyetiz” diye konuştu.

KILIÇ: BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Av. Hüseyin Kılıç da gönüllülerin 153 yıldır Kızılay’ı bu noktaya getirdiğini vurgulayarak, bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Haber Merkezi