FATİH BATTAR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği dün düzenlenen törenle başladı.

1 Nolu Sentetik sahada düzenlenen açılış törenine Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile okul müdürleri davetliler ile sporcular ve sporcu velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan açılış töreninde daha sonra Vali Necmeddin Kılıç kısa bir konuşma yaptı. Kılıç, yoğun eğitim öğretim döneminin sonuna gelindiği bu günlerde çocukların sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti ve bu organizeye katılan tüm sporculara başarılar diledi.

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden açılış töreni daha sonra gösterilerin ardından oyunların startı verildi. Merkez ve ilçelerde beş yıldır Okul Sporları İl Temsilciliği tarafından düzenlenen şenlik kapsamında bu yıl okul içi eğitim yarışmaları kapsamında önce ilçelerde yapılan yarışmalar sonunda seçilen takımlar üç gün süre ile 1 nolu sahada kurulan alanda il birinciliği için yarışacaklar.

İlçelerde yapılan yarışmalarda toplam 11 bin 475 öğrenci yarışmalara katılırken il finalinde ise 26 okuldan toplam 1448 öğrenci yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca ve kaleli yakan top oyunlarında il birincisi olmak için mücadele edecekler. Oyunlar, Cuma günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Editör: Haber Merkezi