FATİH AKBAŞ
Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırsal kalkınma destekleri kapsamında hayata geçirilen Genç Çiftçi hibe programında düve dağıtımı gerçekleştirdi.
Çorum Belediyesi Hayvan Pazarı’nda gerçekleştirilen dağıtım törenine Vali Yardımcısı Recep Yüksel, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ile vatandaşlar katıldı.


Genç Çiftçi hibe programı hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı program kapsamında il merkezi ve ilçelerde toplam 515 adet düve dağıtılacağını belirterek, “Genç Çiftçi hibe programında büyükbaş ve küçükbaş hayvan dağıtımları da ileri de yapılacak. Program inşallah Çorum çiftçisine ve hayvancılığına katkıda bulunur” dedi.
Vali Yardımcısı Recep Yüksel yaptığı konuşmada projenin öneminden bahsederek, hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.


Devletin son yıllarda hayvancılığa önem verdiğini ve ciddi bütçeler ayırdığını kaydeden Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Devletimiz bu destekleri tarımda güçlü bir ülke olarak kalmamız için veriyor.  Devletimiz kaynakların gelecek kuşaklara verimli işletmeler olarak kalması için çalışıyor. Tarım ve hayvancılıkta verilen destekler değişik kurumların uygulamaları ile devam edecek. Genç Çiftçiler, bu işlerle uğraşmak isteyenlere de moral motivasyon kaynağı olacaktır. Programın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 15 genç çiftçiye 5’er adat düve kura ile verildi.