ENİSE AĞBAL ÜŞÜMÜŞ
Uzun süredir hayalini kurduğu kitabını yayınlayan 16 yaşındaki genç yazar, ilk kitabının heyecanını yaşıyor.

Hayrettin Karaman Proje İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Ali Utku Barış, henüz 16 yaşında olmasına rağmen, yazarlık yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çok sayıda yayınlanmamış şiir, öykü ve deneme çalışmaları yer alan Ali Utku Barış, Pirdaş isimli öykü kitabını, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan’a hediye etti. 

Öyküsü ve kurgusu tamamen kendisine ait olan tasavvufi öykülerin yer aldığı kitap, pek çok yazı ehli tarafından da takdir ve beğeniyle karşılandı. Bugünden başarılı bir yazar olacağının sinyallerini veren genç yazar, mütevaziliği ile de çevresinin takdirini kazanıyor. 

Cinius Yayınevi tarafından yayımlanan kitabıyla birlikte, büyük ilgi duyduğu yazarlık konusuna adım atan Ali Utku Barış, ilerde hukuk eğitimi alarak iyi bir hukukçu olmak istediğini, bunun yanı sıra da yazarlık çalışmalarını sürdürüp, daha çok esere imza atma hayalinden de asla vazgeçmeyeceğini dile getiriyor. 
Başarılı Genç Yazar Ali Utku Barış, “Kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. Bol bol okuma yapıyorum. Çok okumanın beni daha da geliştireceğine inanıyor ve bu yolda mesafe almaya çalışıyorum.” dedi.